Lip Sync Battle UiTM Dengkil

Misaki PureBlood | August 02, 2017 | | | | |
Tengah seronok layan Youtube, tetiba rasa nak buka Facebook sekejap. Manalah tahu kalau ada post menarik ka. Click je notification, nama Misaki kena mention oleh adik dekat satu video ni.

So, Misaki pun clicklah notification tu and this is what I found.

video
My bro, Busu or named 'Atiq are performing on Lip Sync battle with his Tesol/Tesl friends (UiTM Dengkil)
The thing is, rasa bangga sebab adik perform atas pentas. Tapi dalam masa yang sama, sakit perut sebab gelak sakan. Bayangkanlah, my own lil brother yang otaku perform atas pentas? Perghhhhh.. perform bak ang...

Tengoklah, siap ada peminat terjerit-jerit panggil "Atiq, Atiqqq..." Ahahahahahaha weyh, tolong.. Lawak sangat. I cannot brain tengok adik sendiri perform O.O Nampak cool, tapi feeling tu tak tahu nak explain macammana tengok dia lip sync ngahahahahahhahahahaha...

Well, tapi nak kata terkejut sangat tu tak lah juga. Sebabnya budak ni pun pernah perform nasyid dulu, aktif juga waktu sekolah. Ok je budaknya, tak macam akak dia yang ni. Malu tak bertempat, introvert gilalah. Kawan pun dengan yang boleh masuk kepala ja. Tak jenis bising-bising dengan kawan-kawan yang kurang rapat.

Cumanya, adik Misaki yang laki ni dia slow sikit. Slow macam mana? Ermmmm, tak tahu nak explain macammana, tapi jenis yang macam kura-kura sikit tapi dalam masa yang sama macam arnab. Aisshhh... entahlah~


Komen-komen dari adik-adik sendiri yang terkezutt tengok Busu perform. Nasib malam ni tak tidur, kalau tidur, confirm nightmare XD
Anyway bro, whatever you do masa belajar Tesol, jangan lupa Allah, jaga batas sama... XD Well, sosial lah sehabis mungkin untuk proses pembelajaran, cari confident diri. Tapi, macam Yong cakap, jaga batas pergaulan. Yong ni dah 25, dah jumpa macam ragam manusia, dah experienced macam-macam. Risau weyh, risau. Risau bila adik sendiri duduk jauh-jauh. Mungkin ni perasaan yang ibu Misaki pernah rasa, bila anak perempuan duduk jauh dari rumah TT^TT.
Anyway, my bro cakap diorang tak menang pun battle ni. Group lain yang menang. Tak apalah, yang penting dah cuba sehabis baik and dapat pengalaman. 
Belajar elok-elok. Aok tu budak Tesol UiTM, budak Asasi lagi. Try your best. Time main, mainlah puas-puas. Time belajar, jangan main-main. Don't be like me. I will always pray for you. Best of lucks.
Harap-harap my sis yang juga budak Tesol, USM tak baca post ni. Since I only post about my bro and not her. Budak itu, kuat jealous O.O ahahahahahahaha XD

| XOXO |

4 comments:

  1. Replies
    1. itulah XD ahahahhahaha...
      feeling sgt.. sampai kak dia yg tengok pun tergelak O.O

      Delete
  2. Bagus nya.. tak semua org boleh buat camtu. berani pulak tu perform atas pentas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 XD dulu pernah pantomime masa diploma... seriously... dah lah bawak watak anak tiri, bisu apa semua.. dengan org tengok.. rasa terketar-ketar lutut.. XD

      dalam family ni, cuma 3 org ja berani atas pentas pun... tiga2 adik.. yg lain semua penakut... XD

      Delete