F.E.V.E.R

Misaki PureBlood | January 12, 2016 | | | | |

Heya, NERD~ WEIRDO is back~

Actually, I'm not in a good condition.. I have a fever (yeah, but today I still can online) but yesterday... Erghhh really bad.. whole of my body feel so hot, and I cannot even move (I can move but yeah, its restricted, feel pain) and I feel so tired. 

Yesterday I had an exam. The aircond make my condition become worse. My mouth, my hands, my feet become numb TT^TT 

My two bro of mine come pick me up from my hostel after I make a fuss to my mom how bad my condition is, I even cry LOL... XD So, my mom ask my brother to pick me... I'M HOME!!!

Thank God, today its becoming better. :3 Maybe, today I will go to clinic. Maybe? XD

Anyway, that's not what I'm supposed to say. As you can see in my blog, I've change my blog template (but still using Simple Template) but I have a problem with my comment section.



I wanna ask you guys if you know how to fix comment section in blog. I already try everything. It does not work.


I think, after I click on Template>Customise>Advanced>Backgrounds>Main Background and choose transparent this thing happen. Hurmmm...

If I click white background, yeah is become no problem anymore but this blog skin will become weird since I separate main post and sidebar and I don't intend to make the main background white.

Anyone have any idea how to fix this problem? 


Anyway, pray for me. Still have 2 more paper this coming Friday and Saturday. See ya~


28 comments:

  1. Replies
    1. Awww.. Sankyuu :) I will insyaAllah ehehe XD

      Delete
  2. ahaaaa and im sososoryy i cant help u on this editing stuffs tho :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. awwwwww.. its ok :)

      I didn't know how.. buntu TT^TT

      Delete
  3. aww get well soon :3

    and dont worry you can do that paper thingy, im sure bout that :D

    and about that comment thing i dunno how, but i suggest you to use the free blogger template, cause if you used the simple one and customize it, we dont know how to fix it if there's something wrong with our blog
    that's why i didnt use a simple template anymore XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww.. sankyuu neh Shi chan :)

      Yups.. I'm glad that my 2 paper next the carrymark is high ahahaha XD

      Awwwwwww... TT^TT but but but.. I love smple template compare to other template.. hurm, yups that's so true..

      owh so that is the reason why you didn't use one anymore :3 I see XD Thanks for your suggestion though ^__^

      I will try searchin for another method XD ahahahaha

      Delete
    2. annnnd welcome baaaaak misaki-senpaaai~ XDD

      well i love simple template too TT^TT
      but i must do it since im too lazy to edit the simple one XDD

      okay~ good luccck :D

      Delete
    3. Yeaaaaayyy XD hehehe arigato neh~

      right TT^TT
      awwwwww.. ahahahaha :3 but your template is better than using blogskin..
      even if its beautiful..

      it kind of having too much bugs like that XD ahaha

      haipp :D sankyuu~

      Delete
    4. Yeaaaaayyy XD hehehe arigato neh~

      right TT^TT
      awwwwww.. ahahahaha :3 but your template is better than using blogskin..
      even if its beautiful..

      it kind of having too much bugs like that XD ahaha

      haipp :D sankyuu~

      Delete
  4. kak misaki, long time no see! xD miss youuuuu
    get well soon okay! and, all the best for the next 2 paper :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. weheeee, long time no see too :3 :3 :3
      hehehe..

      Aamiin.. thank you <3

      Delete
  5. waaaaa. hisashiburi~
    welcome back.
    get well soon :D
    n gambatte!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahaha XD
      welcome home XD

      gambatte!! XD

      Delete
  6. Hello!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello, owh menarik sekali website sama ide nya...
      tapi, buat masa sekarang.. Ermm, Misaki tak perlukan webs hosting untul kumpul files :)

      Thanks btw ^__^

      Delete
  7. Your blog is just so cute and kawaii overload. Get well and hope you feel better now. :)


    Spices + Everything Nice | www.ajeinomoto.com

    ReplyDelete
  8. aww get well soon! fighting untuk next paper! lama tak visit sini, rinduu ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paper dah habis, dah tak mo fikir dah.. campak semua ahahahahaha XD

      rindu semua org jugak XD

      Delete
  9. Misaki! Sorry la lama tak jalan-jalan. This template seems good to me though.. Ke memang dah repair? :P

    Dah lama dah ni mesti dah sembuh dan boleh begolek golek kan? btw, thanking you so much sebab masih lagi melawat blog saya. Saya slow sikit dah sekarang BW.. post pon sangat jarang. sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, takpe2 :3 Misaki pun lama sangat tak blogwalking :) Ehehehe.. yups baru repair berapa hari lepas.. Misaki pakai tutorial komen chain comel : Nurrul dia terus ada background putih :3 tak sempat nak check lagi macammana ada background kalau pakai tutorial yg ni.. ahahaha...

      ahahahaha.. dah sembuh dari demam yg panas, tapi batuk dengan selsema still tak lega @.@

      ehehe :3 n problem XD Misaki suka lawat blog Stanzaku :D awwww... takpe2 XD
      biasalah tu.. Misaki pulak baru bole nak blogwalking and start menulis blog.. before ni busy dgn mind block sgt XD

      Delete
    2. Oh, Sekarang ni kan musim panas. KL ni panas terik.. kalau bawak motor, rasa itchy je tangan.

      Saya suka gaya bahasa Misaki dalam blog ni.. tapi saya kurang minat kPop.

      Otaku tu ape? gamerz? Main game ape? Haaaaaaa... MMORPG?

      Delete
    3. (h) kan TT^TT tapi sekarang ni kurang sikit, sikit je lah XD sapu lotion.. bahaya woa panahan matahari yg sekarang ni.. tak elok.. :3

      Terima kasih =)) hehe XD Eh takpe, Misaki lebih kepada anime :3 ahahaha XD
      biasalah ramai je yg tak minat Kpop.. tapi ramai juga yg suka XD

      Otaku tu maksud dia obsessive interest.. tapi lebih kepada manga dengan anime.. sebelum ni dkt Japan.. term tu wujud and org pandang serong but sekrang dah berkurang pandangan tu tambah2 bila ramai orang ngaku2 otaku :D (Misaki ni nak kata otaku, mungkin tak sangat, sebab kalau real otaku dia akan habiskan masa dan duit semata utk hobi dan minat dia. I'm not like that) hehe..

      yups gamerz (tapi tadelah gamerz sgt.. main bila rasa nak main.. jadi takleh nak kata Misaki ni gamerz sangat.. XD MMORPG satu-dua je main.. Misaki lebih kepada video game :3 main jugak? XD

      Delete
    4. Saya ni dah tua Misaki oi. Sebelum umur macam ni saya peminat tegar Need for Speed daripada game PC sampai lah yang last NFS Undercover saya main. Lepas pada tu mungkin faktor usia.. dah kureng dah.

      Dulu main MMORPG World of Kung Fu... best gile sebab dia zaman kungfu2 gitu. Tapi tetiba server dia tutup. Frust wo..

      Delete
    5. @-) Game untuk semua peringkat umur :D Ahahaha (tu pendapat Misaki je lah XD) Kurang kain tak apa, at elast kalau main lagi baguslah sebab org cakap main game ni menggerakkan neuron kita XD

      Ahaha.. Misaki tak pernah dengar yg KungFu tu.. tapi yg NFS pernah dengar :D sbut pasal game, Misaki dah hampir sebulan tak buka game.. habis lah.. Hurmm.. Busy masalahnya ni TT^TT kalau nak main game biasa2 takpe.. kalau MMORPG kena concentrate 24 jam.. memang tak boleh sekarang ni XD

      Delete