Pengakhiran...

Misaki PureBlood | Sunday, March 26, 2017 | | |


Akhirnya siri Naruto Shippuden dah tamat. Berakhir dengan 500 episod, dan sampai sekarang macam tak percaya Naruto betul-betul dah tamat. 


Masa Jiraiya sensei mati pun Misaki masih tak percaya (well, sampai sekarang Misaki masih lagi tak boleh nak percaya) yang Jiraiya sensei dah tak ada. Lepas watak Jiraiya sensei dibunuh oleh penulis: Kishimoto, sebak gila Misaki menangis. Sebabnya Jiraiya sensei walaupun pervert, tua. He is my cursh (dalam siri Naruto), Jiraiya sensei, Zabuza dan Itachi memang my crush.. Aummmmm.... Last-last, ketiga-tiga Misaki punya crush dah tak ada. 

Misaki just nak cakap, thanks sensei sebab buat cerita Naruto. Walaupun Misaki lambat nak follow masa mula-mula siri ni keluar (sebab dubbing dekat TV, Misaki tak berminat sangat nak tengok), betapa Misaki suka sangat dengan episod Naruto sampailah episod Naruto Shippuden.

Bagi yang tengok episod Naruto dari awal sampai habis mesti banyak yang frust! Bukan sebab siri ni dah habis, tapi sebab banyak sangat filler sepanjang siri ni ditayangkan. 

and untuk yang survived semua filler tanpa skip (termasuk me, sebab some filler is good) TAHNIAH saya ucapkan... ahahahahaha (ehhhh tetiba saya...)


Last but not least, kisah Naruto ni banyak bagi pengajaran. Especially part Naruto. Waktu kecil dia tak ada mak ayah. Hidup sendiri dalam rumah dia. Tak ada kawan. Bila nak berkawan, mak ayah budak-budak lain tak bagi anak-anak diorang berkawan dengan Naruto. Dia sunyi sangat, hari-hari dicemuh. Tapi, langsung tak pernah putus asa. Walaupun dia buat lawak bodoh, kacau orang, bagi orang lain marah. Dia tak kisah, walaupun sedih sebab dia rasa orang tengok dan beri perhatian dekat dia. Naruto tak pernah putus asa cuba berkawan dengan budak-budak lain :) well akhirnya dapat kawan dia. Dia berusaha nak jadi kuat supaya dia boleh jadi Hokage and ubah Konoha dan jadikan semua kampung jadi aman. Walaupun banyak kali dia gagal, dia cuba dan cuba walaupun sampai ke tahap dia hampir 2 3 kali nak mati...


Akhirnya, dia dapat pengiktirafan dari semua orang, dan dia bukan lagi monster sepertimana yang diperkatakan sebelum ni. Dia protect seluruh ahli Konoha dan juga ahli selain Konoha. Dia dapat lebih dari tu. Dapat kawan lebih dari apa yang dia minta. 


Semuanya sebab dia beranikan diri, tak putus asa. 

So, kita kenalah ambil benda baik yang Naruto cuba sampaikan. (even though Misaki pun sama, tak ambil sangat iktibar and just share) Ahahahahahahahhaa

Pst:/ Bulan April 2017 ni katanya Boruto siri nak keluar (siri anak Naruto) so, selamat menunggu XD

Try dengar semua lagu opening dan ending episod Naruto and Naruto Shippuden, sangatlah sedap. Bagi Misaki, siri Naruto banyak lagu-lagu yang menarik :)


7 comments:

  1. Baca entry nih tetiba rasa sedih. Natsukashi~ Sebab saya dah lama tak ikut Naruto. Padahal masa sekolah rendah dgn menengah suka giloss anime nih. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. TT^TT kannnn... sedih :'( kenapa tak tengok TT^TT trylah tengok bagi habis uhuhuhuhu

      Delete
  2. Kalau animasi, ada lagi, tapi filler la, cerita selepas tamat perang besar ninja sampai naruto kahwin (mungkin) , :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 500 episode :'( tu yang last :'( ermmmmm.. yang kahwin ada :)

      ahahahhaa XD

      Delete
  3. selalu tertinggal episode kat tv, memang layan anime nie dr zaman sekolah dulu2. hahhaha. kalau movie naruto nie memang semua layan. serius sedih jugak masa jiraiya mati tu. T^T lepas nie nak catchup semua eps naruto kalau dapat. hahhahaa. :D

    ReplyDelete
  4. setiap kali part Jiraiya senseimmg sedih sgat2.. I donno how to ezpress my feelings right now bila hardisk sy rosak huhuhuh x dapat tgok anime .. T^T btw nice sharing.. sy baru tgok episod 4++ hahaha.. sbb hardisk rosak kan so gantung jap nak tgok..

    Btw, lawatlah anime list sy.. kot2 ada yg berminat nak tgok hehe http://ciknurul23.blogspot.my/p/list-of-anime.html

    ReplyDelete
  5. hi misaki.. lama xjumpa kat alam maya. hihi.. zizie pun hrtu berhenti sampai episod brpe entah. bila la nak sambung ni.. hihi.. misaki tgk kat mana?

    ReplyDelete