KPOP MV | Z I C O |

Misaki PureBlood | Thursday, February 04, 2016 | | | | 8 Whisper so far

Bias dalam Block B dah semestinya ZICO!!! Suara Zico nyanyi macam ni memang oh my... Part yang paling best bila Zico cakap "I Believe in Destiny" Sweeet~

I really love this concept <3 Cute... anyway that part Muahh sound like mmmah.. lol XD Zico..

If you already listen to this song, you should listen it again... :3 My favourite music this week :D

To non-Kpoper, you can try to listen :3

He really can sing <3

If you want to now the meaning and sing along, watch this one :3

| W A T C H . Z I C O . M V . R E A C T I O N |

| W A T C H . Z I C O . M V . R E A C T I O N . B Y . J R E |

| W A T C H . Z I C O . M V . R E A C T I O N . B Y . M W K P O P|


I Love Me February :INSTA CHALLENGE::

Misaki PureBlood | Tuesday, February 02, 2016 | | 8 Whisper so far

Well, I already skip important day 1 TT^TT... Anyway, I'm going to try my best do this Insta Challenge~ 

Why don't you join me too?

You can read the 3 rule in the owner of this INSTA PARTY~ blog :))


FIGHTING!!! INSTA LOVER~

(I'm not Insta lover btw, but give it a try) 

Ahahahaha~

NOTE: AT THE END OF THE MONTH, YOUR INSTA PICTURE WILL BE PUT IN MONTAGE BY ELEIGH (BLOG OWNER) <3 <3 <3


10 List Favourite Telenovela Series

Misaki PureBlood | Tuesday, February 02, 2016 | | 3 Whisper so far
Fuuhhh, I just finish watching 54 episode of Korean drama~

Today, I'm going to share with you my favourite telenovela drama series.

La Usurpadora


La Usurpadora mengisahkan tentang 2 orang kembar (Paola and Paulina) yang terpisah waktu kecil. Sorrylah, Misaki tak ingat sangat cerita ni. Misaki cuma ingat diorang berdua kembar and salah seorang jahat, salah seorang baik. Yang jahat tu Paola!!! and Paola, Paulina masing-masing terkejut bila jumpa pertama kali dekat ladies room. Misaki suka sangat watak kembar Paulina sebab dia cantik sangat. (O.k actually watak Paola, Paulina dilakonkan oleh orang yang sama)

Ditayangkan pada tahun 2001 di NTV7.

Rosalinda


Cerita ni mesti semua orang ingat. Misaki selalu tunggu depan TV semata-mata nak tengok cerita ni waktu kecil dulu. Siap menyanyi Rosalinda ayam mor.. Mwahahahaa.. Sepatutnya, Rosalinda ay amor a.k.a Rosalinda my love. Macam tu lah kalau tak silap Misaki. Masa ni semua orang perempuan tak kisahlah lelaki ke perempuan memang suka sangat dengan Thalia sebab dia lawa sangat dengan bunga ros favourite dia. Ahahahaa XD Hero dia pula bukan Misaki sorang ja yang suka time tu. :3 Owh owh, jangan lupa mak kepada Rosalinda, Soledad ke namanya. Misaki suka dia XD

Misaki tak ingat cerita ni pasal apa, yang Misaki ingat Rosalinda ni elok-elok normal tetiba hilang ingatan. Dia jadi penyanyi sekejap sampailah dia ingat semula memori lama.

Ditayangkan pada tahun??? di TV3.
Maria Mercedes


Kalau tengok Rosalinda, mesti tahu heroin dalam cerita Maria Mercedes adalah orang yang sama, Thalia. For your information, Misaki tak ingat langsung ni cerita pasal apa :D 

Ditayangkan pada tahun 2000 di NTV7. (Dikatakan first telenovela yang ditayangkan di Malaysia)

Rubi


(klip video ni kalau ada yang tergugat, Misaki minta maaf)

Cerita Rubi ni tak ingat bila ditayangkan. Tapi Malaysia tayang di TV3. Tahun?? Masa Misaki dalam tingkatan tak silap. Misaki suka Rubi sebab dia ambitious, lawa. Tapi, sayang sebab kemiskinan yang Rubi alami menyebabkan dia banyak buat kesilapan~

Ditayang pada tahun??? di TV3.

Yo Soy Betty, La Fea


Salah satu lagi cerita favourite. Owh, sebelum terlupa. Cerita ni ada American version (Ugly Betty yang ditayangkan di 8TV) 

So, dua-dua cerita ni Misaki tengok.. Ahahahaha.. Tapi yang memang selalu tengok yang versi Amerika :3

Ditayangkan pada tahun 2002 di NTV7.

Mi Gorda Bella


Ni pun, cerita feveret Misaki yang amat-amat. Kalau korang perasan, cerita drama Manjalara hasil produksi Malaysia sama macam cerita Mi Gorda Bella. Sebenarnya Manjalara remake dari cerita ni lah :3 Tapi, Mi Gorda Bella win lagi. 

Ditayangkan pada tahun 2004 di NTV7.

El Amor No Es Como Lo Pintan


Inilah dia, cerita telenovela yang Misaki paling suka!!! Misaki harap sangat cerita ni tayang balik TT^TT Best kowt cerita ni.

Cerita ni pasal Alicia yang nak sangat kerja tapi macam biasa tak dapat kerja (reason kenapa tak dapat kerja macam cerita Betty) tapi satu hari tu dia kena panggil sekali lagi kalau Misaki tak silap pergi interview tapi lepas dia masuk bilik interview terus kena halau dengan hero sebab jangkaan dia perempuan yang nak ditemuduga tu cantik tapi.. hampeh.. ahahahaa..

Tak silap Misaki lah kan, cerita ni ditayang dalam bahasa Melayu. I means telah didubbing :3 Lama sangat tak tengok so Misaki lupa :3 (tahun cerita ni ditayangkan di Malaysia mungkin masa Misaki belum lagi Tingkatan 1, mungkinlah...)

Si Alicia ni memang masa tu Misaki dengan adik Misaki ingat sebab gum dia masa dia senyum selalu nampak. :) Suka Alicia.. O.k Hero dia masa tu memang hensem lagi.. :) Mwahahahahaha..

Ditayangkan pada tahun??? di TV2.

Belinda


Cerita Belinda pun Misaki tak ingat jalan cerita dia pasal apa. Sorry~ Ahahahahaha...

Ditayangkan pada tahun??? di TV 2.

Cuando Seas Mia

Erk, yang ni pun Misaki tak ingat jalan cerita dia. Yang ingat hero dia memang kaya. Suasana cerita dia acam ladang2 macam tu dengan hero tu ala2 cowboy lagu tu :3 (betul ke tak) ahahahahaha..
Ada sapa tengok cerita ni tak?
Ditayang pada tahun??? di TV2.
Catalina Y sebastian

Ini kalau korang tak tahu, Misaki tak tahu nak cakap apa. Cerita ni ni popular masa Misaki sekolah rendah sampaikan satu kelas, budak lelaki dengan perempuan masing-masing atur watak2 dalam cerita ni. Siapa yang jadi Catalina, siapa jadi Sebastian (jangan tanya watak tu siapa pegang sebab Misaki tak ingat langsung dah) ahahahaha..
Kalau korang nak tahu, hero dan heroin dalam cerita ni yang berlakon cerita Cuando Seas Mia. Misaki tak pasti cerita ni tayang dulu di Malaysia atau cerita Cuando.. :3

Ditayangkan pada tahun 2003 di TV2. (Tahun ni Misaki tak sure 2003 or 2004) 
So, dalam banyak-banyak cerita dekat atas. Telenovela apa yang korang suka tengok? (termasuk yang Misaki tak list sebab Misaki tak ingat langsung pernah tayang atau pernah tengok and tak pasti suka ke tak)
Credit:
: : Msianovelafever : :
: : RTM : :