Sony Vegas Pro 13.0

Misaki PureBlood | Wednesday, August 03, 2016 | | | | 7 Whisper so far

Misaki suka Vegas Pro sebabnya, video editing memang cun XD Dulu Misaki dah pernah install Vegas Pro 11, tu masa laptop Misaki masih ACER (Window 7). Sekarang pakai ASUS, Window 8 =_=" I prefer Window 7, seriously!!! and kalau tak silap Misaki, sebulan lepas beli laptop baru, WINDOW 10 update sendiri time tengah tidur =_= Sabar je lah... 

Photoshop nak install 2-3 kali pun problem... "Please closed photosop cs6 portable" Hurm... Sekarang ni baru dapat Photoshop, tapi tak install pun, just ambil file dia saja.. XD Nasib boleh guna.. huhuhu TT^TT


Vegas Pro 13.0

So, berbalik pada topik tadi, kalau nak video cantik macam ni: 


Bolehlah install, mana-mana Vegas Pro punya software. Vegas Pro ni software yang kita kena beli. Bukan free software, except sebulan saja untuk trial. Tapi, kalau nak bagi free pun boleh. Sama ada, korang dapat serial key+activation code dari user yang baik hati nak kongsi untuk active/register Vegas Pro or crack software menggunakan keygen. 

Faham tak setakat ni?


Kalau dah buat ikut intstruction tapi tak jadi, komen ja dekat sini, nanti Misaki beritahu apa yang salah. 

Note: Masa register nanti, make sure offline internet + disable antivirus (kalau tak nanti keygen tu akan dibuang sebab dianggap threat/virus)

Kakashi Sensei (Naruto Shippuden) Face Reveals

Misaki PureBlood | Saturday, July 30, 2016 | | 4 Whisper so far
Dulu punyalah tertanya-tanya what is Kakashi sensei real face looks like? Sampaikan setiap kali part Naruto, Sasuke and Sakura cuba banyak kali nak tengok muka sensei, tapi percubaan gagal. Banyak kali kowt...


Naruto: Episode 101


Naruto Shippuden: Episode 33

28 July 2016, new episode Naruto Shippuden finally reveals Kakashi face, make Naruto's fans finally relieved and glad that they finally know Kakashi's face XD except my bro, he kinda disappointed because he thought Kakashi sensei face would be more masculine/though or something like that.

O.k, Kakashi's face already reveal, so how about other animuuu??? especially One Piece... so M.Y.S.T.E.R.Y~


Kakashi sensei real face (episode 469)

Almost forgot, dalam manga (Chapter 700.2-Naruto Books of Wind), Kishimoto sensei already did rough draw of Kakashi's real face XD


Naruto Characters Appear in My Dreams

Misaki PureBlood | Saturday, July 30, 2016 | | | 6 Whisper so far
Its been a 10 days I'm at home after final exam (currently semester break) and everyday I'm watching Naruto episode (from 1st episode until today 121 episode) I cannot finish it faster since I keep sleeping in front of my laptop.. ahahahaha XD 



Just now, I woke up feel that the dream I had was real!!! Obito/Tobi is in my dream!!!! I feels like I'm Naruto and wanna help him but then, my laptop alarm clock wake me up... I stared at my laptop saying that it was real, "I'm gonna help you, Obito" and hopefully wakeup slowly just hoping that the dreams is real but it turn out only a DREAM!!!


Again!!!

This whole week, keep dreaming about Naruto.. Aiyaaaaaaa...


Already know the ending but I don't know maybe because I watch too much episode in a day... Ahahahaha..

Anyway, have you ever dream your favourite anime character? or actor? actress?

2 Hari 1 Malam di Hat Yai, Thailand (Part 2)

Misaki PureBlood | Saturday, July 30, 2016 | | | 3 Whisper so far
Siapa yang tak baca lagi entri 2 Hari 1 Malam di Hat Yai, Thailand (Part 1), boleh klik link di bawah:


Habis makan-makan. cuci mata dan beli barang di Khlong Hae Floating Market (pukul 7.00 petang), kitaorng naik bas dan menuju terus ke Asean Trade Centre or lebih dikenali Asean Night Market, haaaaaa... dekat sini banyak gila barang... sangat besar dan luas kawasan dia, tapi kitaorang tak sempat nak jalan beli banyak barang sebabnya nak kejar masa, huhuhuhu. Tapi, dekat sinilah yang Misaki banyak beli barang especially make up set sebab murah ahahaha XD 

Actually, nak beli jacket hitam, tapi tak jumpa sebab kitaorang cuma lalu di kawasan depan Asean Night Market.. hurmmm... Kalau jalan dalam lagi mungkin ada TT^TT Anyway, gambar ramai-ramai di Asean Night Market tak ada dekat Misaki TT^TT

So, dah puas beli dan melilau (tak puas sangat sebabnya tak sempat nak jalan kawasan lain), kitaorang balik ke Lee Garden Plaza Hotel sebab nak letak barang yang dibeli sebabnya nak berjalan pula di Street Vendor yang kebetulan memang dekat dengan kawasan hotel kitaorang, cuma jalan kaki saja dah boleh nampak street vendor. Hat Yai Street Vendor (Night Hawker) popular sebagai gerai jalanan yang wajib dilawati sepanjang duduk di Hat Yai. 

Hahhhhhh, time berjalan dekat sini memag tak ada langsung gambar, sebabnya mata melilau tengok makanan... Lapar weyhhhhhhh... So, Misaki tujuan nak cari pulut mangga dengan ayam goreng besar.. Perghhhhhh dekat tepi tu ada jual udang gila besar!!! (Misaki tak makan udang, tapi yang teringin makan memang kecur liurlah tengok perghhhhhh!!!!)

Pukul berapa Misaki dengan 2 org classmate (Jie dan Fizin-yang dlm gambar part 1 minum air dalam bekas Ultraman) balik hotel, kitaorang makan sama-sama since masing-masing dah lapar. Kalau ikut nak je tidur dulu baru makan, tapi takut tak jaga pula sebabnya penat sangat.. Hurmmm...

Elok nak habis makan kitaorang pergi kacau bilik depan. Fizin dengar ja kata nak pergi mengurut, terus nak ikut. Padahal tadi cakap tak jadi nak pergi massage.. LOL XD 

So, tinggallah Misaki dengan Jie, siap-siap mandi nak tidur pula malam tu (and I think I'm alone tidur paling lewat, buat apa entah malam tu sorang-sorang) Mwahahahahaha...

Esok tu, pukul 5.30 pagi dah bangun bersiap mandi apa semua sebabnya kalau mandi dala bath tub memang confirm lamalah mandi, rasa nak tidur ja. Ahahahahha XD Kitaorang paling awal siap, yang lain? Hurmmmm Tidur lagi.... =_= Pukul 7 pun baru ada yang bangun.. So, jadual kitaorang dah lari. Kasihan juga dekat pak cik Jie sebabnya tunggu kitaorang lama. Sorry uncle TT^TT.


Lepas breakfast di hotel, snap gambar ramai-ramai (ada yang still makan) di rimbunan pokok :3 Nampak ala-ala misteri gitu~


Gambar ni sebenarnya sangatlah kabur~


Dari kiri: Nad, Izzah, Una (nak ambil gambar kenangan before balik katanya) XD


As you can see, ada jualan pagi tu dekat luar Hotel Lee Garden Plaza~


Tak sempat eden nak beli beg TT^TT

Next destination adalah Prince of Songkla University O(≧∇≦). Kinda excited and kinda nervous nak masuk universiti orang lain :3. Disebabkan kitaorang pergi Hat Yai hari Jumaat, and next day Sabtu tu cuti so student cuti hari tu, except adalah 5-6 orang student universiti or bukan student universiti tapi diorang study, buat latihan or macam tu lah.

Anyway, 2nd day bas kitaorang dah lain, kitaorang naik bas 2 tingkat and mostly pilih tingkat atas XD ahahahahaa..

Masa dalam bas, lecturer suruh kitaorang interview student or staff yang ada dalam universiti Prince of Songkla, tanya pasal Hat Yai, kawasan tarikan pelancong and so on semata-mata pengsian report yang nak kena hantar bila balik dari Hat Yai >_<


Mula tu, kitaorang interview dalam 4 orang student? Tapi disebabkan barrier of communication, so kitaorang cakap thanks and pergi cari student yang mahir English sikit :3 (majoriti Thailand prefer bahasa negara sendiri, diorang faham English tapi kena slow-slow explain) and disebabkan my friend kinda nak interview 2 budak lelaki yang menarik dari sudut pandangan mata dia (diorang duduk jauh sikit dari group yang lain. Wait, I'm gonna show their picture:


Yang duduk tengah-tengah baju biru tu masing-masing orang Thailand, sebelah Misaki (baju merah), nama panggilan Mark and yang sebelah Jie (baju hijau), nama dia Jack. 

Jack dengan Mark memang muda dari Misaki, confirm! (tak ingat umur berapa tapi since Misaki tahun ni 24 so.. owh well.... =_=) Ha'ah, Jack student Prince of Songkla. Jack cakap dia ambil course dentist, if I'm not wrong, kinda ingat-ingat lupa XD and yang sebelah Misaki, Mark pula bukan student universiti, still pelajar biasa tak silap (arghhh what is wrong with ma memory =_=) tapi Mark ni kalau nak tahu dia adik kepada Jack. 

Kalau tengok betul-betul, si Mark ada iras sikit dengan Kim Soo Hyun (pelakon dalam drama Korea: Moon Embraces the Sun) Bagi Misaki, dia ada iras.. ehemmm :3 ahahhaa.. 

O.k2 cukup setakat tu, kitaorang dah nak kena berkumpul nak naik bas, so on the way nak naik bus, Misaki ambil gambar kenangan sikit XD


Sebelum tu, Misaki nak habaq mai apa yang Misaki suka pasal Hat Yai. Sepanjang perjalanan tu nampak bersih dan cantik dengan decoration :3 Tak percaya???



O.k, sebelum kitaorang keluar dari Universiti Prince of Songkla, kitaorang pergi snap gambar di satu dataran ni, tak tahu apa namanya, tapi macam tempat memperingati something macam tu lah lebih kurang :)



Dah habis bergambar, kitaorang pergi Municipal Park. Dekat situ ada cable car~ (Misaki tak naik pun cable car tu sebabnya pendek sangat, baik naik yang di Langkawi :3)



Masa nak naik atas park tu kena naik tour bus? (nama apa entah benda ni)


Bagi yang Buddhist, memang menarik kalau pergi sebab statue dia banyak sangat, ada yang baru cat masa Misaki pergi tu XD


Banyak benda boleh buat dekat situ, tapi disebabkan kitaorang kejar masa, just hayati pemandangan dari sudut bukit atas tu je XD


Nampak dak, sebenarnya kalau Misaki terlajak belakang, memang confirm jatuh XD


Pandangan dari sudut atas XD


Masa tengah tunggu nak naik bas untuk turun, sama macam masa mula-mula nak naik ke kawasan park ni XD 


Dah sampai bawah, nampak Pikachu warna hijau, nak ambil gambar dengan Una, budak ni selit sekali XD

Actually, banyak aktiviti boleh buat dekat Municipal Park sebenarnya, bukan setakat ada cable car saja dekat situ, tapi sebab tak explore and kitaorang duduk dekat bahagian cable car, so.. owh well... Maybe next time, kalau pergi sekali lagi... Ajaklah kalau nak pergi nanti XD ahahahaha...

Jom, melawat kilang gajus pula XD



Banyak snek ringan dekat sini XD

Masa di kilang gajus ni, ada macam-macam jenis snek ringan boleh beli. Kacang gajus, sotong kering (sotong memang popular), asam yang ada gula (sama macam di Malaysia), seaweed perisa tomyam, macam-macamlah. Misaki just beli asam gula ja sebabnya dah lama sangat tak makan asam tu. Kempunan :D

Next destination, Pantai Mermaid!!! O.k nama tempat tu actually Samila Beach. Kalau pergi situ, boleh bergmbar dengan golden mermaid statue, dia duduk cantik atas batu sambil main rambut XD Menurut beberapa orang mermaid/duyung tu sebenarnya legend dari kisah dongeng Thailand: Phra Aphai Mani. Mungkin betul, mungkin tak... Lantak korang nak percaya atau tak, terpulang :P


Nak ambil gambar dengan dia, tapi ramai sangat orang dekat situ... =_=


So, I just main skate pasir berlatar belakangkan pantai and mermaid LOL XD

Dah puas main skate pasir (skate lah sangat kan...) Misaki, Jie, Finas dengan Nad jalan sama-sama dekat tepi-tepi kawasan jual-jual makanan dengan cenderahati, Misaki beli keychain ada gambar duit lepas tu, beli ais krim kelapa (first time makan), dia letak ais krim kelapa dalam bekas kelapa juga :D O.k, Misaki tak suka sangat rasa dia :P mehhhhh.. tapi kalau ikut orang lain, diorang cakap sedap ja.. I see...... ahahahahhaha...

Last destination, mall!!! Kitaorang pergi ke Central Festival. Firstly, Misaki ingatkan last destination ni kawasan dia macam floating market, street vendor ada jual beg-beg and makanan murah. Sekali mall daa.... Menyesal bak ang, tak beli beg masa awal-awal sampai TT^TT... Nak beg burung hantuuuuu :'(


Ni dari pandangan luar sebelum masul Central Festival

To be truth, mall ni besar gila!!! Sampaikan bus yang kitaorang naik pun muat nak masuk taw dak =_= Wow~

Tujuan datang mall ni, satu je. NAK MAKAN!!! Lapar gila sebab seharian jalan tak makan-makan, dah petang kowt time tu dalam pukul 6 petang and kitaorang diberi masa kejap ja berjalan cari makan, pukul 7 kena ada dekat bas dah :'( 

Melilau punya melilau rupanya ada tempa makan yang mana kitaorang tukar duit baht kepada kredit kupon macam tu lah. Misaki, Jie dengan Fizin kongsi duit baht beli makanan sama-sama. Melilau cari makanan halal. Jie melilau cari makanan dia nak makan, pastu tertaarik dengan satu makanan ni, sekali dekat nampak kepala babi dekat situ terus dia tak jadi beli situ.. Mwahahaha.. 

Kitaorang last-last beli makanan yang sama, mee apa ye tapi seriously memang sedap mee tu except that I cannot finish it sebabnya bau bawang dia sangat kuat. OMG can't go lah.. Sayang sbb memang sedap, dah lapar buat lak perangai time tu takleh nak telan lauk semata-mata bau dia kuat. Aisheh... 

Nasib teringat, dalam bas ada asam yang beli dekat kilang kacang gajus. Makan tu je lah atas bas sepanjang perjalanan nak balik Malaysia.

Anyway, ingat tak.. Masa nak masuk Thailand dulu kena letak duit? Nak keluar pun kena letak duit... Aiyaaa.. RM 2 dah tak adalah jawabnya, so... Misaki just sua duit 200 baht TT^TT Rasa tak adil pula, sebabnya separuh dari kawan Misaki tak kena bayar sebab uncle tu tak minta, tapi dekat belah kitaorang yang kaunter perempuan memang kena letak =_=. Dia tunggu Misaki hulur duit.. Uhuhuhuhu... Takpelah, rezeki dia..hurmmm...

Dah lepas dari situ, kitaorang tukar bas, nak naik bas UiTM. Sambung tidur... Zzzzz... Disebabkan seat kitaorang memangambil setiap sorang 2 seat, so Misaki terus landing dengan Chopper, tidur macam tidur atas katil, except kaki lepas ke bawah. 

Misaki tak sedar langsung yang ada kawan kelas ambil Chopper dari tangan, sedar-sedar masa nak turun bagi pas border, cari Chopper ada dekat dia =_= Sabar je lah.. ahahahahaha.. Terus ambil siap-siap takut tertinggal :P

Sampai KTU (Kolej Taman Universiti), Misaki dengan Finas ja turun sebab kitaorang duduk kolej, yang lain-lain duduk dekat rumah sewa. Kolej tu bentuk rumah btw XD

Rumah Misaki kosong tak ada orang, samalah dengan rumah Finas sebabnya masa kitaorang pergi Hat Yai, 3-4 Jun kan hari cuti. Tidur sorang, dah lah cuti seminggu rumah biar kosong, sekali balik awal tak ada housemate. S.C.A.R.Y

Misaki, pergi basuh baju dulu. Sidai habis lepas tu, tutup sliding door, tutup lampu depan buka lampu bilik air, tutup lampu bilik air, masuk bilik kunci pintu, buka lampu terus tidur. Takut lak nak buka pintu or tutup lampu.. Mwahahahaha.. Nasib tak jadi apa-apa masa tidur, mana tahu terbawa balik apa-apa ka.. Ngahahahahaha :3


Setakat tu sajalah cerita pengalaman ke Hat Yai, Thailand. Nanti jom kita ke Philippines dengan Japan pula (๑♡3♡๑) Tu satu lagi destination yang Misaki akan pastikan jejak and jalan-jalan seluruh country tu :3 Next time, insyaAllah...

|T.H.E_E.N.D|

2 Hari 1 Malam di Hat Yai, Thailand (Part 1)

Misaki PureBlood | Friday, July 29, 2016 | | | 7 Whisper so far

Sebelum Misaki nak mulakan kisah perjalanan yang singkat ke Hat Yai, Thailand tahun ini. Misaki nak minta ampun sebab abaikan blog ni lama sangat. Nak kata busy, tak adalah busy mana. Hidup sebagai student memanglah sibuk sikit tapi tak adalah sesibuk orang lain... Misaki sebenarnya memang tak buka blog lama sangat, malas nak update, tak ada idea nak update apa and malas nak blogwalking.. oopppsss.. gomenasai~ ahahahaha...

Tak apa, alang-alang Misaki tengah sebulan cuti semester, hopefully blog ni setiap hari diupdate. KAHKAHKAHKAH (nampak sangat gelak ada meaning)

Anyway, Happy Belated Eid 2016~ Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016~


So, berbalik pada topik 2 hari 1 malam di Hat Yai, Thailand. Itu adalah pertama kali bagi Misaki melancong ke negara lain, selain dari negara kelahiran sendiri, Malaysia. Kalut siapkan proposal ke Hat Yai untuk 2 hari 1 malam dengan bantuan 2 orang classmate yang masing-masing Ketua Projek dengan Penolong Ketua Projek. Sepatutnya, kelas kitaorang diwajibkan join iCreate 2016 (projek inovasi produk) tapi biasalah ada masalah teknikal so kitaorang tukar last minute. Thanks juga untuk classmate yang handle bab budget, transport, hotel.. yang tu paling penting.. mwahahahhaa.. (dapat gak merasa g luar negara walaupun sempadan Thailand) :3


Bergambar bersama Nad, one of my classmate :3 O.k, my motif sebenarnya nak tunjuk pas border/pas sempadan tu ja... Kalau ikut kena buat passport sebab lahir dekat Sarawak, tapi rupanya tak payah buat sebabnya alamat dalam kad pengenalan dekat Kedah, so memang save budget lah... Tak sanggup nak buat passport (duit tak cukup, and tak guna passport lagi buat masa ni) oh owh oh.. tapi ada alternatif passport group (yang mana, kalau salah sorang member passport tak ikut pergi, bermaksud semua member yang guna passport group tak boleh ikut) :3


Lama gila kena beratur... panjang sangat.. kaunter dia memang banyak tapi hurmmmmm... ramai sangat orang nak masuk so terpaksalah beratur lama-lama. Anyway, yang tengah-tengah tu my bestie (Jie) and I didn't reply her whatsapp this month so I bet she's angry? right now, I guess? sorry~ owh well... ermmm... ahahahahaha..

By the way, kalau korang dekat sempadan nak masuk Thailand (bukan sempadan yang di Malaysia-Bukit Kayu Hitam), korang kena sediakan RM2 siap-siap dan kepilkan dalam korang punya passport or korang punya pas border. Jangan ditanya kenapa dan mengapa, tapi kalau tak letak... Korang memang takleh masuk Thailand) ahahahahahahha :3


(Sempadan dalam Malaysia)


(Sempadan Thailand)


Selesai kitaorang semua cop pas border and passport, masing-masing meluru nak naik bas. Sekali bas dengan 2 orang kawan tak jumpa-jumpa. Alahai... Tapi, lepas tu dah jumpa dah diorang rupanya ada dalam bas.. :3 

So, disebabkan kitaorang masuk ke Thailand tersangatlah awal, pak cik Jie (pak cik kepada my bestie merangkap tourist guide) bawa kitaorang pergi makan. Alahai, sayang gambar tu tak ada dekat Misaki TT^TT... Btw, sedap makanan dia, nasi apa entah tapi lauk ayamlah :3 Orang yang jual tu pulak boleh cakap Melayu. 

Kebanyakan penjual dekat Hat Yai, Thailand boleh berbahasa Melayu walaupun tak sama macam kita. Sometime ada yang kita faham, sometime memang tak faham... Aahahahaha.. Kalau ada yang tak cakap Malay or memang tak faham English, satu saja cara boleh guna kalau korang nak beli barang... "Body Gesture" + "Baht?" 

Contohlah, hari tu Misaki tanya akak yang jual stuff plushies... Time tu, Misaki nak beli Chopper (watak anime dalam One Piece) so, Misaki ambillah Chopper tu and just cakap how much? baht? and then akak tu berutahulah harga dia berapa and you just pay and say thank you :3 Ahahaha..


My 2nd Chopper (Misaki bagi dia makan Chachos, bila kitaorang dah sampai dekat bilik hotel) XD 

Masing-masing kitaorang dapat bilik partner, so Misaki partner dengan Jie, and bilik kitaorang sebelah dengan bilik Prof (lecturer subjek Issue in Marketing). Kalau korang nak selesa and menginap di hotel yang selesa, bukan hotel budget, yang penting center dan senang nak ke mana-mana, bolehlah menginap di Hotel Lee Garden Plaza. 


Lepas kitaorang check in, Misaki ingat nak tidur sekejaplah, sekali housekeeping still tengah mengemas bilik... Erm, apa boleh buat, terpaksalah tunggu diorang siapkan kerja. Tak dapatlah Misaki nak tidur, huhuhuhuhu... Solat jamak qasar siap-siap masa Zohor tu sebabnya tak tahu kitaorang balik hotel bila (tentatif walaupun ada, bukan ikut sangat pun :P)

First destination, kitaorang pergi ke Chang Puak Camp (kem Gajah). Chang maksudnya dalam bahasa Melayu, gajah. On the way menuju ke destinasi, Misaki nampak satu Bumblebee terpacak berdiri dekat luar kedai. Tunggu lagi, snap sebagai bukti (motif???) sebab suka Transformer :3 Kalaulah ada Optimus Prime kan bagus ♥ ♥ ♥ Heeeeee...ヾ(〃^∇^)ノ♪


O.k stahppppp... dah sampai ke destinasi yang dituju, Chang Puak Camp:



Tiada sebarang bayaran dikenakan kalau nak masuk Chang Puak Camp ni :3 Tapi sebagai peringatan... Masa korang nak masuk Chang Puak Camp, korang akan perasan ada photographer berdiri tengah ambil gambar. Diorang ambil gambar pelancong yang lalu nak masuk dalam camp tu, so tolong prepare muka korang elok-elok secantik sehandsome yang mungkin, kalau tak jadi macam Misaki and beberapa orang classmate Misaki yang hasil gambar dia sangatlah buruk =_= Gambar tak ready!!! (;¬_¬) Hurmmppphhh... Kalau gambar korang cantik, bolehlah beli time korang keluar dari kawasan kem tu... =_= Adalah secebis kenangan... (jangan tanya harga berapa-berapa, sebab Misaki ada short term memory) :P

Before terlupa, di Chang Puak Camp ada banyak aktiviti yang korang boleh buat termasuklah, ambil gambar dengan gajah, tengok persembahan gajah, naik gajah, shooting game, main baling dart (10 tepat)-boleh claim hadiah apa korang nak. Tapi satu pun Misaki tak join, except ambil gambar dengan gajah dari jauh :3 

Nak main game kena bayar. Nak naik gajah kena bayar tak apa, tapi... kejap lagi berbau pula badan sebab kitaorang ada tempat lain lagi yang nak tuju. So, tak ada sorang pun yang naik gajah. Agak hambar kan??? Owh well, nak cepat lagi satu... Kalau naik gajah kejap lagi dia bawa masuk dalam air, oh myyyyyy.. (,,#゚Д゚) no no no... XDD 

Dah puas ambil gambar di Chang Puak Camp, destinasi seterusnya adalah Nora Plaza:


Untuk pengetahuan korang, Misaki mungkin tersalah susun aktiviti samada kitaorang pergi Nora Plaza dulu ataupun Chang Puak Camp... Oh well, my bad... :P

Di Nora Plaza, banyak barang kemas, beg-beg, cenderahati yang korang boleh beli. Harga????? Mahal sikitlah... Ada satu rak tu Misaki terjumpa sabun bikini... Dengan kata yang tepat sabun pakai bikini macam tu lah... Biasalah, first time nampak.. ahahaha.. Elok-elok belek sabun tu nak tengok mana tahu nak buat hadiah (pelik) ka, sekali terjumpa dildo daaaa... aiyaaaaa... Masa tu timbul idea jahat, nak tunjuk dekat kawan yang lain especially perempuan.. Mwahahahaha.. Habis malu muka diorang tengok benda tu.. Pftttt :P Ada kawan laki yang tengok mula-mula ingat sabun bikini ja, sekali dildo.. o.k dia gelak lepas tu lari.. Ukiran ja pun.. Ngahahahaha XD 

Tak ada barang yang menarik nak dibeli masa Misaki ada di Nora Plaza... Nak beli beg, tapi ingat nak beli masa pergi pasar malam nanti tu. (Tapi, sampai ke balik Misaki tak terbeli, TT^TT... Menyesal tak beli masa di Nora Plaza)

Btw, lupa nak inform...  di Nora Plaza ni pun ada photographer so get ready muka "senyum" + "innocent" hehhhhh :P my face kinda teribble lah.. =_= (tak beli lagi)

Elok dah petang sikit, dalam pukul 3 lebih kitaorang bertolak ke destinasi utama, Khlong Hae Floating Market. 


No me dalam gambar ni TT^TT sebab aye yang ambil gambarnya :P Gambar yang ada Misaki, ada dalam camera kawan :3
Floating market di Hat Yai tak sebesar di Bangkok, tapi pelbagai jenis makanan, cenderahati korang boleh beli time ni. Yang penting "M.A.K.A.N.A.N" (ノ≧∀≦)ノ





Makanan yang dijual di sepanjang pasar terapung (dalam perahu) semuanya halal, jangan risau :3 Yang bercampur makanan yang bagi Muslim boleh makan dan tak boleh makan cuma di bahagian pasar atas. Makanan pun murah-murah :3


Gambar candid classmate, ni kalau dia tahu, mati ni... tapi still cantik even though candid :3

Budak ni pula, suruh ambil gambar dia minum air, tak ingat dia beli air apa @.@ Ni pun classmate XD

Ni pentas, ada penduduk Hat Yai, Thailand menyayi lagu Thailand hiburkan pelancong :3 Dalam pukul berapa entah, akak tu minta kitaorang berdiri semua sebab dia nak mainkan lagu kebangsaan Thailand. First time dengar lagu kebangsaan Thailand depan-depan and feel berdiri bila menghayati lagu kebangsaan negara lain selain dari Malaysia. ^__^


Misaki cuma beli air kelapa (dalam bekas Doraemon, boleh bawa balik XD), ayam, dengan ais krim saja masa di Pasar Terapung :3
O.klah, setakat tu dulu Misaki cerita pengalaman Misaki. Esok I will continue, sebab nak habiskan episod Naruto Shippuden. Misaki ulang dari episod awal kowt =_= Sedih masa Asuma sensei mati, masa Naruto hidup sendiri, masa dia hilang kawan TT^TT

Bye bye~