Lunaria Story (Game Review)

Misaki PureBlood | Thursday, January 22, 2015 | | |
Hoya, actually I wanna introduce my favourite game for you. Even though, I haven't play this game for such a long time because of my laptop problem. It keep shut down without warning whenever I play game TT^TT (Idk if this is overheating problem or what)

I need new laptop!! MOM, DAD.. I love you~ buy me new laptop onegaishimasu~


Type: Computer Game (MMORPG)

Genre: Action, Fantasy

Need: No need to install game.

Developer: R2 Game a.k.a Reality Squared Games
Lunaria Story is a 2D, side-scrolling, massively multiplayer online role-playing game (MMORPG). It combines the best elements of other popular MMORPGs and classic 2D platform games. Players can go on thrilling quests, fight cool monsters, and use the unique pet system, training and merging pets, resulting in interesting combinations and stat boosts. It features delightful graphics, and simple, but impressive gameplay. Lunaria Story is browser based, so it requires no download, and is completely free to play.
There are three classes in Lunaria city; Elementalist, hunter and swordsman, each with unique skill sets and abilities.

Swordsmans are the warrior-type class, they are best at close combat. (I always choose swordsman or warrior whenever I play game, ahahaha)

Elementalists are the mage-type class, they are usually long ranged fighters.

Hunters are best at both long range and close combat.
Korang boleh pilih antara 3 classes tu and letaklah IGN/nama character game yang korang suka. Tak ada had langsung. My IGN always MisakiPureBlood (ok sepatutnya rahsiakan identiti, ini main dedah ja.. ahahaha)

Ada setengah gamerz yang menganggap game ni stupid and sesuai sangat untuk gamerz yang pemalas nak usaha. Ok, that guy ada point. Sikitlah.. Sebab bila nak lawan bos, world boss, duel dengan player, nak kutip duit terbang percuma, battle of might (BOM) and so on.

Tapi, kalau korang dah malas, click je afk. Biar dia main sendiri. Itu kalau korang busy nak buat kerja lain takpelah :D Jangan afk selalu sangat. (btw afk untuk yang tak tahu stand for away from keyboard)

Anyone interested nak main game ni boleh main dekat sini: http://ls.r2games.com/ (Kalau rasa malas buka site tu, boleh ja main pakai facebook)

Kalau nak tahu cara main/guide game refer sini: http://ls.r2games.com/guides

Lupa nak bagitahu. Game nih macam yang Misaki mention massasivly multiplier game. maksudnya banyak gamerz dekat dalam game ni yang korang boleh jumpa. 

Mostly yang main banyak dari Philippine, Indonesia, Malaysia. 

So korang jangan jadi macam sesetangah gamerz yang suka cari gaduh dengan gamerz dari negara lain. Jaga attitude sikit.. Sopan sikit :D Mwahahahaha..

Kalau korang rasa game tuh lag/melekat-lekat disebabkan ramainya player tengah online time tuh. Korang boleh hide player:


Mesti pening kan? Tapi game yang ni tak susah macam game lain. Kalau ada apa-apa nak tanya boleh tanya dekat player yang tengah online. Ahahaha.. (Lagi tinggi level korang, lagi banyak benda yang akan muncul dekat screen game)


Kalau nak jadi VIP sebab nak wings cepat (gold korang sikit) korang boleh recharged. Banyak benefit bila jadi VIP. Yang ni pakai duit. Klik recharged. Better pakai Mol Point. Mol Point boleh dapat dekat 7 Eleven. Minta dekat cashier, macammana korang minta topup. (Bukan minta ja, bayarlah weyhh..) Ahaha..

Selalunya, Misaki terus recharged VIP 2 kiranya.. kena guna duit dalam RM 20 lebih~ (Kalau pakai Mol Point murah sikit) Sekarang nih, Misaki tak pasti berapa, sebab dah lama tak recharged sejak masuk server baru, ahahaha..

Lepas dah beli Mol Point klik Recharged, and log in Mol Point account. Yang ni pandai-pandailah korang belajar. Misaki tak larat nak explain.

Takyah jadi VIP pun takpe, as long as korang rajin main and pandai urus game korang. Simple :D

Macam yang korang nampak, yang tuh introduction sikit je. Kebetulan level Misaki baru 45 untuk server 104-Silver Keep. Might Misaki pulak turun sebab guild disband TT^TT huhuhu... 

Korang kalau masuk guild orang, follow rule diorang. Ada guild yanga kan kick korang kalau tak online setiap hari, 24 hours off, 48 hours off, tak join guild battle and ada yg tak strict benda2 tu as long as korang donate silver setiap hari, do guild quest, bagi makan beast dalam guild korang. 

Kalau korang aktif, applylah guild yang aktif. Dapat banyak manfaat ahahaha..

Untuk Asia, better main dekat Oceanic Server:



Boleh check dekat sini server apa yang korang nak main: http://ls.r2games.com/server/list

Misaki paling lama bertahan main server sebelum laptop buat hal. Oceanic Server: Server 57-Meridian's Hope. Satu lagi server, sebelum Misaki join server 57. Misaki tak ingat mwahahaha.. 

Misaki paling suka bila ada orang kahwin dalam game :D


and masa World Boss (dapat banyak silver.. ahaha.. and dapat tengok player yg mati mwahahahaha)


and masa BOM (Battle of Might) dengan Arena Duel. Even though Misaki banyak kali mati.. mwahahaha.. 

Pst:/ Misaki lupa nak bagitau. kalau korang nak join party bunuh boss ke, anything yang melibatkan fight, korang jangan lupa buat combo dulu. Combo tuh ermmm Misaki nak explain camna eik... Korang pandai-pandailah cari. ahahahaha.. :D 

So, Enjoy~


8 comments:

  1. BV takboleh main game. sebab takut addict. T^T

    ReplyDelete
  2. Hmm.. Not kind of my game type, dear. I love hidden object games by the way. But, where is your cbox Junkyo? Lost? I mean, again?

    ReplyDelete
  3. Pernah main game Wonderland ? Gameplay pun lebih kurang sama gak .

    http://wanyob.com/

    ReplyDelete
  4. Misaki dah stop for a while sebab laptop asyik mati bila main ahaha XD
    betul2 main game buatkan Misaki tinggal banyak benda TT^TT

    ReplyDelete
  5. hehe :D Ikr.. you like hidden game :) mystery hehe :D
    its on the left side :D

    ReplyDelete
  6. tak pernah gi main.. tapi kalau Eternal Saga pernah lah.. ahaha


    Misaki dah stop main game sekejap sbb laptop asyik mati huhuhu..

    ReplyDelete
  7. misaki... macam mana nk recharge guna molpoint... saya buat xdapat lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry late.. tak buka lama dah blog.. ahahaha.. nak recharge senang ja.. beli molpoint dekat 7Eleven dulu.. lepas tu bukak account online... :)

      Delete