How Many Did You Survive

Misaki PureBlood | Sunday, January 11, 2015 | |
You, grown up people. How many of you survive from this in your childhood? I've survived most of it and mom dad.. Sorry for being bad and naughty when I'm still a kid XDD

WARNING. No hates speech~ Onegaishimasu~

PINCH


This one was my mom works. Kalau Misaki salah buat Mathematic masa kecil dulu. habis kena cibit. Kalau sifir salah pun kena cubit. Perghh... Ibu kalau cubit, memang sedap. Dipiat-piatnye kita, sampai boleh berdarah woa XDD  

RULER


Nasib korang memang baik, kalau parent korang guna pembaris plastik yang boleh bengkak bengkok and bukan pembaris kayu or pembaris besi. My mom and dad ada pembaris besi banyak dulu. Kalau takdak benda nak guna pembaris the only way XD

FLY SWATTER


My mom never my dad use this thing. Have you experienced this one?

BELT


Owh fell, famous sangat tali pinggang ni as something yang mostly abah Misaki akan guna kalau marah. Biasalah masa muda-muda and kitaorang pula banyak buat saalah time kecil. memang patut pun. Nasib survive.

CANDLE WAX


Owh, mesti ada yang tertanya-tanya bab ni. Ahahaha.. Actually dulu, tangan Misaki ni panjang sikit. Bukan panjang untul amal kebajikan tapi untuk buat jahat. Adehhh (itu cerita masa kecil yoa) Bila abah tahu ada antara anak-anak abah yang mencuri. So abah get ready lilin nak titis atas tangan. Scary gila masa tu. Cepat mengaku siapa yang curi. Kalau dak semua ank-anak abah kena titis dengan lilin. (and fyi, Misaki lah org yang kuat main dengan lilin/api compare dgn waktu kecil dulu. penakut gila)

BAMBOO CANE


My parent both of them are teachers. That's the reason kenapa rotan buluh jadi salah satu favourite my parent nak ajar anak-anak. Tambah-tambah time mengaji Quran, buat latihan Math, menipu and so on. Misaki paling tak suka benda ni. Fobia... TT^TT

CHILI


Yang ni, my mom yang selalu guna bila salah seorang dari kitaorang mencarut/use some cursing word. Perghh memang tak tahan. Ibu tak kasi kitaorang minum air masak or minum air paip dalam bilik air. Terpaksalah kitaorang melompat-lompat sebab tak tahan pedas. kadang tu, lap lidah and bibir yang start bengkak dekat langsir. Ahahahaha..

SLIPPER/SANDAL


Owhhok, ibu abah Misaki tak pernah guna kasut or sandal ke sebagai alat nak hukum anak-anak XD

HAND/ SLAP


Tipulah, kalau cakap tak pernah kena penampar. Semua sebab mulut dulu suka sangat nak melawan apa yang ibu abah cakap. (Misaki guna benda ni bila adik Misaki tak reti nak jaga percakapan.. Pppanggg) Sekarang ni dah tak buat dah XDD hehehe... Tak elok naik tangan. Kalau nak naik tangan tolong spare kawasan tengkuk, leher, muka. (BAHAYA)

HANGER

Hidup korang selamat, kalau hanger yang parent guna nak rotan korang cuma hanger plastik. Kalau patah boleh ambil penyangkut yang lain. Tapi, kalau parent korang guna penyangkut baju besi.. Pergh berbirat kowt XD

FEATHER DUSTER


Kalau takdak hanger, yang ni lah salah satu pengubat untuk didik budak degil. Ahahaha XD

So, agak korang. Mana satu alat yang parent korang guna utk didik korang XDD

Mesti ada antara korang yang rasa benda ni kejam but really? Tak kejam pun lah. Since my parent bukan buat semua benda ni untuk mendera. tapi, untuk ajar jadi manusia berguna since Misaki dgn adik-adik Misaki waktu kecil teramatlah nakal.

Jangan lupa, kadang my mom akan datang sapu ubat/minyak gamat lepas dah pukul. Kadang je lah, kalau teruk. Ahahaha..

Rasa lega sebab Misaki survived benda dekat atas and can be a human XDD

Pst:/ Parent Misaki pernah cakap, ini kalau duduk dekat luar negara, mesti ibu abah dikira mendera anak. Ahahaha.. No offense to anyone... Seriously~

13 comments:

  1. Hahaha selalu kena dgn belt dgn hanger. Nakal sgt masa kecik mmng patut pun kena xD

    *Nape kotak komen ni dh lain eh? O.o

    ReplyDelete
  2. hehe :D sebab Misaki tukar kepada disqus comment :D
    blogger comment misaki buang sbb yg ni lagi senang XD

    ReplyDelete
  3. Kuchiki EnnaMoon4 March 2015 at 18:58

    cili tu memang macam kejam, hahaha. slalu ja kena ngan hanger :D

    ReplyDelete
  4. ahaha... nampak kejam tapi kalau ikut tak kejam pun.. fufufu XDD
    hanger tuh yg second lepas rotan.. ahahaha..
    nasib baik kita survive ahahaha...

    ReplyDelete
  5. Mie Lyz Nuenna4 March 2015 at 18:58

    Parents kata masa kecil Mie baik sikit so jarang kena pukul XD

    tapi kena gak, kena hanger XDD

    ReplyDelete
  6. Tengkubutang Miaw4 March 2015 at 18:58

    cubit, tali pinggang, rotan buluh tu, rotan bulu ayam.. huhuhu..s emua dha merasa.. kikiki.. abah garang masa dulu

    ReplyDelete
  7. pergh..haha.. kita sama! most of them.. lol

    ReplyDelete
  8. bestnya dia tak kena TT^TT
    my bestfriend pun tak pernah kena benda2 cemni huhuhu...


    ahahaha.. hanger mmg semua org ada.. fufufu.. boleh guna XD

    ReplyDelete
  9. Kan kan kan Tengku Butang.. zaman masa parent muda lagi.. biasalah kan.. ahaha XD
    kita yang keluar awal jadi mangsa.. mwahaha.. XD
    abah Misaki sekarang dah kurang sikit garang.. XD

    ReplyDelete
  10. Ikr.. semua benda ibu abah dah try lol XD
    nasib kita survived.. kuikuikui..

    ReplyDelete
  11. pernah kena semua kecuali lilin. hahaha. XD

    ReplyDelete
  12. Yui <3
    ahahaha.. semua kena perghh :D terbaik ahahaha..
    XD lilin tuh mcm ekstrem pun ada kan? :D

    ReplyDelete