Lunaria Story (Game Review)

Misaki PureBlood | Thursday, January 22, 2015 | | | 8 Whisper so far
Hoya, actually I wanna introduce my favourite game for you. Even though, I haven't play this game for such a long time because of my laptop problem. It keep shut down without warning whenever I play game TT^TT (Idk if this is overheating problem or what)

I need new laptop!! MOM, DAD.. I love you~ buy me new laptop onegaishimasu~


Type: Computer Game (MMORPG)

Genre: Action, Fantasy

Need: No need to install game.

Developer: R2 Game a.k.a Reality Squared Games
Lunaria Story is a 2D, side-scrolling, massively multiplayer online role-playing game (MMORPG). It combines the best elements of other popular MMORPGs and classic 2D platform games. Players can go on thrilling quests, fight cool monsters, and use the unique pet system, training and merging pets, resulting in interesting combinations and stat boosts. It features delightful graphics, and simple, but impressive gameplay. Lunaria Story is browser based, so it requires no download, and is completely free to play.
There are three classes in Lunaria city; Elementalist, hunter and swordsman, each with unique skill sets and abilities.

Swordsmans are the warrior-type class, they are best at close combat. (I always choose swordsman or warrior whenever I play game, ahahaha)

Elementalists are the mage-type class, they are usually long ranged fighters.

Hunters are best at both long range and close combat.
Korang boleh pilih antara 3 classes tu and letaklah IGN/nama character game yang korang suka. Tak ada had langsung. My IGN always MisakiPureBlood (ok sepatutnya rahsiakan identiti, ini main dedah ja.. ahahaha)

Ada setengah gamerz yang menganggap game ni stupid and sesuai sangat untuk gamerz yang pemalas nak usaha. Ok, that guy ada point. Sikitlah.. Sebab bila nak lawan bos, world boss, duel dengan player, nak kutip duit terbang percuma, battle of might (BOM) and so on.

Tapi, kalau korang dah malas, click je afk. Biar dia main sendiri. Itu kalau korang busy nak buat kerja lain takpelah :D Jangan afk selalu sangat. (btw afk untuk yang tak tahu stand for away from keyboard)

Anyone interested nak main game ni boleh main dekat sini: http://ls.r2games.com/ (Kalau rasa malas buka site tu, boleh ja main pakai facebook)

Kalau nak tahu cara main/guide game refer sini: http://ls.r2games.com/guides

Lupa nak bagitahu. Game nih macam yang Misaki mention massasivly multiplier game. maksudnya banyak gamerz dekat dalam game ni yang korang boleh jumpa. 

Mostly yang main banyak dari Philippine, Indonesia, Malaysia. 

So korang jangan jadi macam sesetangah gamerz yang suka cari gaduh dengan gamerz dari negara lain. Jaga attitude sikit.. Sopan sikit :D Mwahahahaha..

Kalau korang rasa game tuh lag/melekat-lekat disebabkan ramainya player tengah online time tuh. Korang boleh hide player:


Mesti pening kan? Tapi game yang ni tak susah macam game lain. Kalau ada apa-apa nak tanya boleh tanya dekat player yang tengah online. Ahahaha.. (Lagi tinggi level korang, lagi banyak benda yang akan muncul dekat screen game)


Kalau nak jadi VIP sebab nak wings cepat (gold korang sikit) korang boleh recharged. Banyak benefit bila jadi VIP. Yang ni pakai duit. Klik recharged. Better pakai Mol Point. Mol Point boleh dapat dekat 7 Eleven. Minta dekat cashier, macammana korang minta topup. (Bukan minta ja, bayarlah weyhh..) Ahaha..

Selalunya, Misaki terus recharged VIP 2 kiranya.. kena guna duit dalam RM 20 lebih~ (Kalau pakai Mol Point murah sikit) Sekarang nih, Misaki tak pasti berapa, sebab dah lama tak recharged sejak masuk server baru, ahahaha..

Lepas dah beli Mol Point klik Recharged, and log in Mol Point account. Yang ni pandai-pandailah korang belajar. Misaki tak larat nak explain.

Takyah jadi VIP pun takpe, as long as korang rajin main and pandai urus game korang. Simple :D

Macam yang korang nampak, yang tuh introduction sikit je. Kebetulan level Misaki baru 45 untuk server 104-Silver Keep. Might Misaki pulak turun sebab guild disband TT^TT huhuhu... 

Korang kalau masuk guild orang, follow rule diorang. Ada guild yanga kan kick korang kalau tak online setiap hari, 24 hours off, 48 hours off, tak join guild battle and ada yg tak strict benda2 tu as long as korang donate silver setiap hari, do guild quest, bagi makan beast dalam guild korang. 

Kalau korang aktif, applylah guild yang aktif. Dapat banyak manfaat ahahaha..

Untuk Asia, better main dekat Oceanic Server:



Boleh check dekat sini server apa yang korang nak main: http://ls.r2games.com/server/list

Misaki paling lama bertahan main server sebelum laptop buat hal. Oceanic Server: Server 57-Meridian's Hope. Satu lagi server, sebelum Misaki join server 57. Misaki tak ingat mwahahaha.. 

Misaki paling suka bila ada orang kahwin dalam game :D


and masa World Boss (dapat banyak silver.. ahaha.. and dapat tengok player yg mati mwahahahaha)


and masa BOM (Battle of Might) dengan Arena Duel. Even though Misaki banyak kali mati.. mwahahaha.. 

Pst:/ Misaki lupa nak bagitau. kalau korang nak join party bunuh boss ke, anything yang melibatkan fight, korang jangan lupa buat combo dulu. Combo tuh ermmm Misaki nak explain camna eik... Korang pandai-pandailah cari. ahahahaha.. :D 

So, Enjoy~


Tutorial Float Status With Background (Simple Template)

Misaki PureBlood | Wednesday, January 21, 2015 | | | | 8 Whisper so far

Yohooa, sekarang ni musim anime kegemaran Misaki tengah ongoing. Macam gambar dekat atas.. Tajuk dia Tokyo Ghoul. Memang tengah HOT sekarang nih. K.E.J.A.M. Ahahaha.. Anyway, Misaki tak bagi adik Misaki yang form 2 and darjah 6 tengok cerita ni. Sebab diorang tu mudah terpengaruh. Risau.. Ahahaha..

Ada lagi yang memang sentiasa HOT yang memang Misaki tengah layan (ongoing) 
  • Kuroko No Basuke
  • Durarara!
  • Kamisama Hajimemashita
Itu top 3 anime yang Misaki tengah layan. Manga dia pun Misaki baca wokie. Kalau Tokyo Ghoul, Misaki baca spoiler manga ja.. Mwahahaha.. :P

Anyway, back to topic. Misaki rasa bosan gila tak tahu nak buat apa. Kebetulan dah seminggu tak update blog. Sedangkan rajin je tiap minggu tukar theme blog.. Mwahahaha..

Tutorial kali ni, Misaki nak buat tutorial float status a.k.a status terapung. Yang nih version Misaki dengan background dekat title status dengan kotak status dia :) |Kalau korang perasan, Misaki punya status box dekat belah kiri atas takde background kan :D


1. Go to dashboard > Layout > Add gadget > HTML/Javascript

2. Copy this code and paste in HTML/ Javascript
<style>
@font-face {
font-family: "tinytots";
src: url('http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf');}
#line{position:fixed;
left:35px;
top:-30px;
border-left:10px solid #ff0000;
border-right:10px solid #ff0000;
width:85px;
height:50px;}

.statioo {
font-family:calibri;
font-size:12px;
letter-spacing:2px;
-webkit-transition:All 0.4s ease;
-moz-transition:All 0.4s ease;
-o-transition:All 0.4s ease;color:#fff;
border:1px solid #ff0000;
width:150px;
margin-left:-38px;
margin-top:40px;
text-align:center;
padding:4px;background: url(http://3.bp.blogspot.com/-jCWgRFaKPoM/VL2NT9cUUJI/AAAAAAAAD24/KVP3lDrYp54/s0/red.gif) ;}

#notii {
border:1px solid #ff0000;
width:150px;
font-family:calibri;
font-size:11px;margin-top:10px;
margin-left:-38px;
padding:4px;
height:60px;
text-align:left;
background: url(http://3.bp.blogspot.com/-jCWgRFaKPoM/VL2NT9cUUJI/AAAAAAAAD24/KVP3lDrYp54/s0/red.gif) ;
color:#fff;}
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;}

</style>
<div id="line">
<div class="statioo">
TODAY's QUOTE</div>
<div id="notii">
When the world shoves you around, you've just gotta stand up and shove back - Roronoa Zoro
</div>
</div>
 You can change everything else according to your taste :)
Pst:/ you can use this tutorial for quote or put your blog status or anything you want.. |Ask me if you don't understand|

Credit to: Afiqah

How Many Did You Survive

Misaki PureBlood | Sunday, January 11, 2015 | | 13 Whisper so far
You, grown up people. How many of you survive from this in your childhood? I've survived most of it and mom dad.. Sorry for being bad and naughty when I'm still a kid XDD

WARNING. No hates speech~ Onegaishimasu~

PINCH


This one was my mom works. Kalau Misaki salah buat Mathematic masa kecil dulu. habis kena cibit. Kalau sifir salah pun kena cubit. Perghh... Ibu kalau cubit, memang sedap. Dipiat-piatnye kita, sampai boleh berdarah woa XDD  

RULER


Nasib korang memang baik, kalau parent korang guna pembaris plastik yang boleh bengkak bengkok and bukan pembaris kayu or pembaris besi. My mom and dad ada pembaris besi banyak dulu. Kalau takdak benda nak guna pembaris the only way XD

FLY SWATTER


My mom never my dad use this thing. Have you experienced this one?

BELT


Owh fell, famous sangat tali pinggang ni as something yang mostly abah Misaki akan guna kalau marah. Biasalah masa muda-muda and kitaorang pula banyak buat saalah time kecil. memang patut pun. Nasib survive.

CANDLE WAX


Owh, mesti ada yang tertanya-tanya bab ni. Ahahaha.. Actually dulu, tangan Misaki ni panjang sikit. Bukan panjang untul amal kebajikan tapi untuk buat jahat. Adehhh (itu cerita masa kecil yoa) Bila abah tahu ada antara anak-anak abah yang mencuri. So abah get ready lilin nak titis atas tangan. Scary gila masa tu. Cepat mengaku siapa yang curi. Kalau dak semua ank-anak abah kena titis dengan lilin. (and fyi, Misaki lah org yang kuat main dengan lilin/api compare dgn waktu kecil dulu. penakut gila)

BAMBOO CANE


My parent both of them are teachers. That's the reason kenapa rotan buluh jadi salah satu favourite my parent nak ajar anak-anak. Tambah-tambah time mengaji Quran, buat latihan Math, menipu and so on. Misaki paling tak suka benda ni. Fobia... TT^TT

CHILI


Yang ni, my mom yang selalu guna bila salah seorang dari kitaorang mencarut/use some cursing word. Perghh memang tak tahan. Ibu tak kasi kitaorang minum air masak or minum air paip dalam bilik air. Terpaksalah kitaorang melompat-lompat sebab tak tahan pedas. kadang tu, lap lidah and bibir yang start bengkak dekat langsir. Ahahahaha..

SLIPPER/SANDAL


Owhhok, ibu abah Misaki tak pernah guna kasut or sandal ke sebagai alat nak hukum anak-anak XD

HAND/ SLAP


Tipulah, kalau cakap tak pernah kena penampar. Semua sebab mulut dulu suka sangat nak melawan apa yang ibu abah cakap. (Misaki guna benda ni bila adik Misaki tak reti nak jaga percakapan.. Pppanggg) Sekarang ni dah tak buat dah XDD hehehe... Tak elok naik tangan. Kalau nak naik tangan tolong spare kawasan tengkuk, leher, muka. (BAHAYA)

HANGER

Hidup korang selamat, kalau hanger yang parent guna nak rotan korang cuma hanger plastik. Kalau patah boleh ambil penyangkut yang lain. Tapi, kalau parent korang guna penyangkut baju besi.. Pergh berbirat kowt XD

FEATHER DUSTER


Kalau takdak hanger, yang ni lah salah satu pengubat untuk didik budak degil. Ahahaha XD

So, agak korang. Mana satu alat yang parent korang guna utk didik korang XDD

Mesti ada antara korang yang rasa benda ni kejam but really? Tak kejam pun lah. Since my parent bukan buat semua benda ni untuk mendera. tapi, untuk ajar jadi manusia berguna since Misaki dgn adik-adik Misaki waktu kecil teramatlah nakal.

Jangan lupa, kadang my mom akan datang sapu ubat/minyak gamat lepas dah pukul. Kadang je lah, kalau teruk. Ahahaha..

Rasa lega sebab Misaki survived benda dekat atas and can be a human XDD

Pst:/ Parent Misaki pernah cakap, ini kalau duduk dekat luar negara, mesti ibu abah dikira mendera anak. Ahahaha.. No offense to anyone... Seriously~

Top 10 Beautiful Barbie

Misaki PureBlood | Saturday, January 10, 2015 | | | 2 Whisper so far
Who hates Barbie? Yeah, I know.. some of you.. Mwahahaha XDD but I don't really care since I like Barbie movie :D (I didn't like the doll or the story behind the doll, sorry) XDD
I will be 23 this year and still watch Barbie. Do you?

Btw this is my top list Beautiful Barbie movie main character :


1. Barbie Mariposa - Mariposa


2. Barbie The Island Princess - Roselle


3. Barbie The Pearl Princess - Lumina


4. Barbie and The Secret Door - Alexa




5. Barbie Princess Charm School - Blair Willow


6. Barbie and The Three Musketeers - Corinne


7. Barbie The Mermaid Tale - Merliah


8. Barbie A Fairy Secret - Barbie


9. Barbie Fashion Fairy Tale - Barbie


10. Barbie A Perfect Christmas - Barbie
There were 29 Barbie movie (second generation) and this is the best beautiful Barbie in my opinion. So, in your opinion. Which Barbie should be the Top 10? Tell Me XDD 

Operation Take-Down

Misaki PureBlood | Monday, January 05, 2015 | | 6 Whisper so far

Can you guys help my friend? Please report them since they didn't credit it properly. We want they take down the video. TT^TT

Really appreciate it ^_^ Onegaishimasu~

Word COPY PASTE from my friend Mark Zaikov:

[ATTENTION] 

"Operation Take-Down"
Guys, Help me take these Videos DOWN.

Instructions:

-Tell them to Delete the Video (No Buts, even they said that they're going to credit me, say NO.) and mention that i am the Creator of the Video (if they butt in that i stole the song, slap to their face that i'm not, i put proper credits for the artist.)

-then Report it (more reports, the better, don't report it as intellectual property because Facebook only provide special service to those who pay. Report it as something else, that'll help)

List of Videos:


note: If you seen one or heard a news about someone re-uploaded and taking credit for it, track it down and tell that to me (i'll add the link of that video here) and do the instructions above, please please please, i want to stop this.

note*: By the way, I hid the original hologram videos so, (read below)

If they want Proof, Give them the link to my Profile and Message me, I'll talk to them. Guys i really need you now, *sniff* If this shameless act continues, i might stop doing projects from now on, because even the credit is on them, and that really busts my motivation to do projects.

[Edit] Note: I won't Accept any further Request unless they messaged me their reason.

*sigh* Sorry guys, but still, stay awesome~


Arigato gozaimasu~

My 10th Liebster Award

Misaki PureBlood | Monday, January 05, 2015 | | 2 Whisper so far

Liebster Award Rule:

  • Mention the person who nominated you with a link to their blog
  • Answer the 11 questions asked
  • Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential (Again, Erm.. I'm not gonna tag anyone this time) Ahahaha..
  • Create 11 of your own questions for them to answer (since I didn't nominate anyone, so no question provided) XDD
  • Notify your nominate (Don't have anyone to notify, ahahaha)


Arigato gozaimasu tag this award since I don't know what should I post to celebrate this new year :)


My precious Liebster Award:


Mianhei.. Sibuk sangat baru-baru ni. So, tak sempat nak buka blog TT^TT. So, ni post yang ketiga untuk tahun 2015 XD Wuhuuu... Jom jawab soalan yang Aina tanya :)

1. Kalau ditakdirkan menjadi perdana menteri, anda nak ubah apa dekat negara Malaysia yang tercinta ni?

Misaki tak nak jadi Perdana menteri. Terlalu besar tanggungjawab untuk dipikul. TT^TT

Even though ada banyak benda yang tak terluah yang membuak-buak Misaki nak laksanakan. Hurmmmm...

2. Describe aku (hohoho) in 3 words.

You're cutest weirdo XDD

3. Bagi 2 fobia yang anda alami.. nak tahu jugak korang ni fobia apa..

Misaki macam pernah jawab dulu. Tapi dah lupa. Ahahaha XD Misaki fobia dengan kilat and bunyi guruh. Satu lagi serangga (semua jenis serangga especially lipas, semut, lipan) Erkkk.. Geli... Semut kalau kumpul ramai-ramai and besar-besar pula tu memang Misaki geli ya amat.

4. Suami hensem tapi miskin ke suami hodoh tapi kaya? Kenapa?

Kenapalah dengan soalan ni? Hurmmm... Misaki tak berminat ke arah perkahwinan lagi sebenarnya. Huhuhu.. Tak kisah lah dia kaya ke tak. Hensem ke tak. As long as Misaki suka dia. Ahahaha XDD

Anyway, I fall in love with someone that not even real in this world so how can I married him??? Haiyaaa... XDD

5. Anda balik dari kerja dan mendapati seorang lelaki hensem sedang menunggu anda dengan sejambak bunga ros di tangan. Anda terima atau lempar jejauh?

Erkkkkkkk... Misaki jenis yang kesian dengan orang. So, bunga tu memang Misaki ambil lah. (tapi lepas tu pergi bagi dekat orang lain since Misaki tak kenal pun orang tu siapa, kawan pun tak) and tak mungkin ada si handsome nak tunggu Misaki... Ahahaha...

Hey handsome, go find your Beauty since I'm not.. mwahahahaha.. Tolong jangan bagi bunga lagi even though I love flower.. TT^TT (Tapi, bunga ros mmg bukan favourite I)

kalaulah Aomine yang muncul:


Kyaaaaaa!!!! <3 <3 <3

6. How's life?

Nothing. Simple. Just like before. Uwaaaaa... Misaki still menganggur. TT^TT Kawan FB Misaki, Taiga dah dapat sambung degree. When will I :'( Boring dekat rumah...

7. Main game anime? RPG? Kalau main.. game apa?

Sekarang ni stop gaming since laptop Misaki automatik akan mati bila main game even though game biasa-biasa.

Anyway Misaki main banyak game XD (otome dah tinggal sebab stress, cuma MMO ja)

Lunaria Story, Solaris Tales, Eternal Saga, Crystal Saga, another one I don't remember.. Elf something... (Misaki banyak spend masa dekat Lunaria Story dengan Social Life ja dulu) XD HAbis duit semata-mata untuk game ahahaha...

and I plan to play Raiderz since Misaki nak cari someone dekat game tu ahaha XD

Jom main sama-sama bial Misaki beli laptop baru :) Banyak game nak try nih XDD Ahaha :3

8. Apa anda rasa bila anda terjatuh dari menara tinggi tapi tak mati lagi? (Liat beno nak matinya)


I'm a vampire. So I'll be fine no matter what XDD ahahahaha..

9. Berdiri. Belok kanan. Jalan 5 kali ke hadapan, pusing kiri. Then jalan 10 kali ke hadapan. Lompat ke belakang 6 kali. Pusing kiri dan jalan 2 kali ke hadapan. Anda jumpa apa?

Jumpa my bro tengah sedap tidur atas lantai.. Ahaha XDD Tak jumpa pun dia duk sebelah katil ni ja... since Misaki punya bilik ni kecil XD lalu dekat dinding ja XDD

10. Sanggup tak jadi cannibal dengan makan kawan sendiri setelah 20 hari tak makan dan kat situ memang takde makanan langsung pun. Haa jawab-jawab.


I'm a pureblood Vampire. I'll never eat my friend :D I'll eat someone hawttt mwahahaha...

Sorry.. just ignore~ (Don't worry I'm not like Hannibal)

11. Apa peristiwa paling memalukan? e w e

Banyak sangat. Kalau ada jam masa, Misaki nak patah balik and perbetul semua benda TT^TT


Tu saajalah, jawapan yang Misaki mampu jawab :D Sorrylah kalau tak memuaskan mwahahaha XD since Misaki jawab sambil tersenguk-senguk :'( 

Ciao Ciao~


Tutorial Sidebar Title With Background (Simple Template)

Misaki PureBlood | Monday, January 05, 2015 | | | BE THE FIRST TO WHISPER!

Unknown ask me how I make my sidebar title with background and border. Anyway, please claim yourself anonymous? Who are you? Are you some spy? Alien? 

Yuhuuu... XDD

So, today. I want to make a tutorial on how to make sidebar title with background like me as you can see on my blog sidebar or picture above. 

Only for Simple Template.


1. Go to Dashboard > Template > Edit HTML

2. CTRL+F and find this code:
h2 {
3. If you can't find h2 { code. Search this code and paste h2 { code below/after it
/* Headings
----------------------------------------------- */
4. It will look like this:

5. Copy code below and paste below/after h2 { code:
box-shadow:0 0 2px #ccc;
border: 3px solid #fff;
background: url(URL IMAGE);
background-position:100% 60%;
background-repeat: repeat;
height: 30px;
padding:0px;
font: 24px 'Bebas Neue' ;
text-align:center;
text-shadow: 1px 1px 4px #333;
color:#fff;
padding-top: 5px;
letter-spacing:2px;
}
5. Preview & Save if there is no error

Red : Url Background
Blue : Background Repeat (repeat or no-repeat)
Yellow : Solid / Dashed / Dotted
Purple : Font Size
Green : Font Type

Credit: AtiqahJaidin


Happy New Year 2015

Misaki PureBlood | Sunday, January 04, 2015 | | | | 2 Whisper so far

Yeah, you there.. I wanna apologize because I had no time to post anything in my blog this whole weeks. Gomenasai~ TT^TT

Anyway, how's your day? Did you complete all your bucket list last year? Any new year resolution? :D

Last year resolution, I still regret that I can't make it TT^TT I really hope, this year it will change :) 

List:

# Own tomatoes cherry plant, cactus plant, sunflower/lavender plant
# DIY anime calender (a.s.a.p) before Feb coming XD
# wake up early (I'll try my best!! hwaiting!!)
# Avoid procrastination for solat and what my mom ask
# Learn draw again!!! (O.k I can't stop)
# Recite Quran everytime finish solat
# Memorise and understand recitation in solat
# Appointment with doctor!!! (Still doesn't have courage to do so)
# Sleep early (I'm sorry, I hope I can do this)
# Be nice to my younger sis and bro XDD (sorry I'll treat you guys as nice as I can..) 
# Hopefully I can touch baby, play with baby, play with kids (arghhh too hard... I just wish I can watch them from far) TT^TT
# Sunway Lagoon!!! with chingu | tomodachi & cousin XD
# Further my degree!!! (Jaebal!! Please come true!!!)
# Learn Arabic, Nihongo, Mandarin, Filipino,Thai, German & Dutch (O.k German and Dutch might take time TT^TT)
# Single as always!!! (should I list this??? ahahahaha)
# Listen to my parent words without making them upset or angry :D (I'll try my best)
# Learn sewing!!! 
# Own collection of books!!!
# Own new laptop for gaming!!! (A MUST!!! A.S.A.P)
# Become healthy and loss a bit of weight~ (Since my mom, my uncle auntie, my cousin keep saying I'm weighing) erghhhh :P
That's all :D Hopefully I can fullfill it :)
as a Happy New Year gift, here's my drawing~ Nichi XD here's not so good sketch I make today :3 

Amaimon teasing Rin.. Awww He doesn't wanna give Rin candy XDD


Too bad that I'm not good in drawing TT^TT I'll practice again and again~

Picture: Rin Okumura and Amaimon from Ao No Exorcist anime :)

and not to forget Salam Maulidur Rasul to my Muslim friend. Be a nice Muslim. 


Learn respect other people and learn to stop judging. Be nice and warm. Follow what Prophet S.A.W has told us :)
I miss you ya Rasulullah... I really miss you... even though I've never saw you. I wish I can meet you in Jannah. Even though I know, how bad I am. I wish this year I become a good person and follow what Allah said. Follow what written in Quran and sunnah. Aamiin... 

Pst:/ Last year, many tragic things happen especially in Malaysia, I wish that this year everything turn out well :) 

#Pray for MH370, MH17, QZ8501...