#1 My New Theme - Ao Haru Ride

Misaki PureBlood | Sunday, December 07, 2014 | | | |

I'm home~ XDD

Sorry that I didn't update my blog and blogwalking you guys. Thanks blogwalking my blog even though I didn't do so TT^TT 

Esok tengah malam Misaki blogwalking and reply comment and chat. 

Sorry sangat-sangat. Misaki sekarang ni habiskan masa dengan anime waktu malam lepas abah dah belikan power supply laptop yang baru. (tapi power supply ni, Misaki tak suka sebab setiap kali laptop on.. kadang-kadang kena sambar elektrik.. pelik tak??? Padahal power supply yang baru.. Hurmmmm...)

and lately Misaki tak online waktu 6:00 pagi sampailah ke tengah hari. Bukan setakat tu saja, lepas Zohor, mata Misaki memang dah get ready nak terlelap. Start pukul 2:00 petang or 2:30 petang Misaki akan tidur sampailah pukul 5:00 petang. Bangun tidur and get ready solat and then tidur balik. O.k I know, tidur petang tak elok.. tapi baru-baru ni, godaan tidur petang terlampau tinggi. Misaki akan pesan dekat adik laki Misaki yang umur 15 tahun, suruh dia kejut sebelum pukul 7 since Maghrib dah start awal. (Please don't do this... AVOID this no matter what) 

Bila terjaga secara mengejut time Asar ataupun senja selalunya kita akan pening kepala. Rasa nak marah dekat orang tu sangatlah tinggi and risiko badan nak diambil alih oleh makhluk halus tinggi. Wallahhu'alam.. Tolong perbetul kalau Misaki salah.. :)

Bila dah nak dekat pukul 7:00 petang, get ready nak solat Maghrib. Lepas solat je, kalau rasa ngantuk sangat memang Misaki terus terlentang atas katil. Meaning, memang tak mengaji Quran hari tu. Kiranya dari pukul 8:00 malam sampai lah pukul 12:00 pagi or 1:00 pagi akan terjaga dengan sendirinya. Masa tu barulah kelam-kabut nak solat Isyak. Kadang tu, melaghakan diri dengan benda sia-sia kejap before Isyak. (Please don't do this... AVOID this no matter what)

Because I already know and I had experience and I know Isyak dan Subuh adalah solat yang kebanyakan Muslim lalai dalam mengerjakannya. 

LISTEN..anyone yang tinggalkan solat secara sengaja (lalai dengan hal dunia macam internet, game, movie and so on) Hukumnya adalah berdosa. Walapun sudah qada ataupun ganti semula solat yang ditinggalkan. Walaupun berdosa, adalah baik kiranya qada ataupun ganti semula solat. Qada solat boleh dilakukan setiap masa. Tak perlu nak tunggu waktu solat tertentu baru nak Qada.

Anyway, Misaki selalu tak risau sangat bab solat Isyak sebab ibu selalunya datang kejut suruh bangun solat Isyak. Kalau kata abah Misaki suruh jemaah sama-sama dalam pukul 8:30 malam, memang wajib bangun tidur and solat dulu baru sambung tidur.

Dah jadi tabiat tidur sebelum solat Isyak and solat pagi buta. Buatnya roh terpisah dari badan time tu.. Masa tu, nak menyesal pun tak berguna. Hanya kita dengan Allah S.W.T saja yang tahu berapa banyak dosa yang kita kumpul, berapa jumlah pahala? Wallahhu'alam... 

Moga-moga kita semua hidup dalam keberkatan Allah S.W.T and sentiasa diberikan taufik dan hidayah-Nya aamiin..

That's why, tidur Misaki dah tak tidur ikut masa sekarang ni. 

Anyone can help? I really troubled by this. 

Asyik tidur and tidur. Dah macam polar bear ber "hibernation" ja.. TT^TT

Sorrylah, bertazkirah pulak :'( Ni just pesanan untuk diri Misaki yang selalu lalai dengan hal dunia. Kalau nampak salah Misaki, tegur-tegurlah. :D

Anyway, blog Misaki memang banyak benda lagha, Misaki dah explain dulu kan. Blog ni untuk personal and entertainment :) Since most yang Misaki post semua melibatkan dunia, internet, anime, manga dan seterusnya...

Anyway ++++++++++ (continue with New Theme)

Fuhhh, I'm so glad I did not take long time to finish this new theme. This time, I'm using Ao Haru Ride.

Since I fall in love with Ao Haru Ride (anime). I already finish watching all 12 episode and I really want they make sequel. Oh yeah, and if you read Ao Haru Ride manga. You will know how sweet this innocent love spread along~

Live-action (movie) Ao Haru Ride will released 13 Disember 2014. Dah dekat sangat... Sedangkan banyak lagi live-action yang Misaki tak tengok as: Sukitee Ii Na Yo a.k.a Say I Love You and also my Sebastian from Kuroshitsuji a.k.a Black Butler yang dah keluar dekat pawagam hari tu. 

Sorry, tapi live action ni, Misaki ambil masa nak tengok :3

Anyway, anyone wanna watch Ao Haru Ride can go here: http://kissanime.com/Anime/Ao-Haru-Ride

So here is my new skin:


(Click Image or Open Image in New Tab to ENLARGE)




TUTORIAL:

Navigation Bar / Drop Down Menu (can scroll down) :

http://izzxtyxrif.blogspot.com/2013/11/drop-down-menu-tutorial.html

http://lalamonsterz.blogspot.com/2014/05/navigation-like-mine.html#_=_

Border Background With Shadow :

http://www.amalinalee.my/2011/06/tutorial-border-blog-shadow-effect.html

Circular Date / Date Outside Entry :

http://xomisse.com/blog/create-a-circular-date-header-for-blogger-posts/

Post Author & Comment Below Post Title :

+ http://www.mybloggertricks.org/2013/01/display-post-author-date-labels-and.html

Sidebar with Border & Sidebar Title With Background :

http://arrienlove.blogspot.com/2013/08/tutorial-border-di-sidebar-2-like-me.html

http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2013/12/tutorial-sidebar-title-background.html

Search Form / Search Box : 

http://www.faranymboboiboy.blogspot.com/2014/10/tutorial-stylish-search-box.html

Post Footer With Image Background : 

+ http://misakipureblood.blogspot.com/2014/02/post-footer-like-me-simple-template.html

Numbered Page Navigation Under Post Footer : 

http://helplogger.blogspot.com/2014/04/how-to-add-numbered-page-navigation-widget-for-blogger.html

ADDITION TUTORIAL (SCROLLBAR) :

Stylish Scrollbar :

http://www.faranymboboiboy.blogspot.com/2013/01/tutorialscrollbar-berwarna.html

Scrollbar For Blog Archieve :

http://bicarafarah.blogspot.com/2011/07/tutorial-60-scroll-box-untuk-blog.html

Scrollbar For Bloglist :

http://bicarafarah.blogspot.com/2011/07/tutorial-64-scroll-box-untuk-blog-list.html


If you don't understand anything, you can ask the owner tutorial or me. I'll help you as I can. Don't forget to credit back tutorial that you used. Thanks :)



9 comments:

  1. Saya rasa Misaki kena train balik your body untuk regular sleep.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tengah train Farah,
      tapi kalau Misaki jejak je kaki masuk dalam bilik and duduk atas katil mesti fikir nak tidur saja..

      bukan setakan nak kena train body utk regular sleep, kena train physical juga rasanya.. Misaki rasa tu satu punca lagi.. tapi tak buat apa pun TT^TT

      Delete
    2. satu lagi mungkin sebab sebelum ni Misaki selalu online dalam gelap and jarang dah keluar rumah so mata tak sihat bila tak dapat tengok benda hijau and hirup udara segar.. :3
      hehehe...

      anyway thanks tau Farah... kena train lagi jawabnya.. ahahaha XDD
      maybe I should walk outside sometime..

      Delete
  2. it is not too good if you have this habit ( brokenENg)
    actually tidur selepas asar , awak boleh mewarisi penyakit gila. jika bukan awak ia boleh jtuh kpd keturunan awk pulak.

    utk waktu after maghrib, kita tidur . itu lagi sangat tak baik. sebab bila kita dah biasa,makhluk halus senang rasuk badan kita tau??

    senang ja tips nya.

    pikir dua bende ni. nescaya takkan tidur :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikr, its really a bad habit TT^TT
      dah banyak kali marah dekat diri sendiri.. :'(
      tahu... TT^TT ibu selalu pesan..

      ha.. yg tuh lah yg Misaki takut sangat-sangat tu... tiap kali nak terlelap time Maghrib mesti fikir pasal benda tu..

      thanks DF bagitau tips nih.. I'll try harder not to fall asleep.. :D
      ahahaha...

      Delete
  3. Cuba Misaki tidur 15-30 minit sebelum masuk Zohor, pernah baca yang Rasulullah tidur dalam 15 minit macam itu sebelum azan. :D Dan kalau rasanya nak tidur sangat, jangan tidur lama-lama. tidur lebih kurang 30 min-1 jam. Senang nak bangun. (tak tahu kalau orang lain, tapi berkesan untuk Mie)

    Lepas itu rasanya kena busy kan badan dengan buat kerja waktu siang, malam senang nak tidur sbb badan penat... , ada waktu tidur yang tetap...

    eheh, yang itu je kot :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah pernah baca :D ingat lagi XD
      okeyh, I'll try this one Mie :3
      tomorrow I'll try my best XDD

      ha, yg tuh yang penting tu.. time malam Misaki boleh berjaga.. siang tidur je... dah terbalik.. thanks Mie ^__^ (macam hari ni baru terjaga dari tidur) XDD

      Delete
  4. Tbh, i really like this entry Misaki. Fina baca pun terus rasa sedar punya, coz fina pun suka benda2 yg lbh 'keduniaan' punya.. selalu abaikan solat, ya allah kalau igt blk rasa berdosa tuh ta terkira tp ssh bangatt na ubah.. huhuhu.. pola tidur fina pun kekadang ta menentu slu skip itu skip ini(my weakness).. then termenung seketika bila ahh na berubah nih hahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Fina :)
      kan fina.. betul sangat.. we tend to love dunia sangat TT^TT
      manusia dgn dunia mmg tak dapat dipisahkan.. tapi dalam duk dekat dunia ni.. kena gak kita masing-masing ingat kita nak hidup bahagia dekat dunia saja ka? atau dekat dunia dan akhirat? :)
      semoga kita semua sentiasa berada dalam rahmatNya dan sentiasa dikurniakakan hidayah dan taufik aamiin..

      Delete