Today Menu (Fail or Not)

Misaki PureBlood | Wednesday, November 19, 2014 | | | | | | |

Yoa... Semalam my ibu cakap, "Yong janganlah hari-hari asyik-asyik masak ayam saja.. Apa kata cuba masak ikan masak kicap ke? letak kuah dekat atas ikan goreng tu je"

O.k, unfortunately, Misaki memang bukan penggemar ikan (utk makan) except ikan keli, bilis, kembung (termenung) Lain-lain jenis ikan, memang Misaki tak makan termasuklah ikan siakap, ikan bawal, ikan pari.. Ikan yu? tak pernah makan lagi.. mwahahaha...

Tapi, disebabkan ibu nak makan ikan hari ni, Misaki yang memang tak suka memasak dan tak pandai memasak dan malas memasak ni, rasa nak buat Ikan Merah Sweet Sour.. so jadilah..

Tadaaaa....


My bro cakap rasa dia "bolehlah" Kurang asam punya budak gemowl!!! XDD

and Misaki buat Puding Karamel Tanpa Telur sebagai pencuci mulut since Misaki teringin nak makan :D

Tadaaaa....

Cantik kan? memang cantik, bentuk.. warna.. dah PERFECT..

Before:


After:



Tapi kan, rasa dia kurang manis.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... :'( My sis yang kpoperz tuh dia cakap rasa gula hangit tuh pahit :'(


Ni yang buat Misaki lemah nak try benda-benda macam ni dah.. Buat tak jadi.. :'(

Tadi my ibu baru balik dari kerja, sambil buat muka sedih and dah menangis dah sebab buat tak jadi. Rasa macam Grrrrr je.. Pastu ibu pun try test puding karamel yang Misaki buat.. Ibu Misaki cakap, "Sedap je, tak pahit pun gula tu, dia memang patut rasa macam tu.. cuma puding tuh kurang manis.. (sebab Misaki tersalah ikut resipi, sepatutnya 2 cawan gula tapi Misaki pakai 2 senduk gula.. Perghhhhh)

My mom cakap nanti masa nak makan tuang susu sikit atas puding baru manis.. :D

Lega hati bila dengar.. ahahaha Dah berhenti menangis.. Mwahahaha XDD Ada lah keyakinan sikit... fufufu XDD

Malam ni nak makan puding karamel letak susu ^__^

Credit Recipe:




So? hari ni menu korang apa? Kongsilah sikit? Sape masak? ^__^ ehehehe XDD


20 comments:

  1. hehehe next time try lagi. Practice make perfect! ^^ wahh misaki~ nampak sedapppppp.. hantar la kat sini. laparr T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha... tak tau nak try ke tak nanti TT^TT
      alamak dah masuk perut dah... mwahahaha XDD

      Delete
  2. Replies
    1. TT^TT tak pandai masak pun.. serious.. :'(

      Delete
  3. Saya pun selalu rasa down bila masak tak berapa nak jadi ni. la ni, malas dah bak cuba-cuba. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan... dah rasa putus asa.. masak nih lain sikit.. hurmmm... ahahaha..

      Delete
  4. takpe akak :o

    Shi pun tak pandai laa nak masak TAT

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D yeahhh high five* Shi :D

      samalah nasib TT^TT

      Delete
  5. malas tu, takleh challenge zizie ok.. pas habis sem ni, nak belajar masak la.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha.. Zizie lagi malas ke? bab masak ke Zizie? hehehe :D
      Good luck Zizie ^__^ (Misaki abis sem lah baru belajar masak, itupun merangkak-rangkak lagi) ahaha XDD

      Delete
  6. Yongggg.. sihattt? Sedapnya masak ~

    *komen melalui fon T .T

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. sihat ^__^
      Ana sihat? :3

      wohoa :'( phone Yong rosak lama dah :'(

      Delete
  7. alalala.. jangan putus asa.. cuba lagi.. puding tu nampak cantikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kalau bab masak ni, lemah sikit :'( takpe, mungkin nanti kalau ada bahan Misaki try lagi :D
      thanks hehehe ^__^ sedap hati sikit dengar hehehe,,

      Delete
  8. eh..eh.. sama la kita, sy pun malas masak, tp bila org lain yg masak I rajin jerw makan huahuhua .. tgk misaki post pic lauk ikan tuh terus sy rasa laparrrr.. heuheu.. bab puding tuh jgn pnh givap yah, dh ok tuh .. next time cuba lagi ^-^ .. pastu blh bg fina mkn sepotong dua :B hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan Fina TT^TT masak nih, kalau ada org tolong masak mmg heaven :D
      perut pun tengah berkeroncong nih sbb tak makan lunch tadi :3 jom gi makan..

      InsyaAllah.. nanti kalau ada bahan mungkinlah Msiaki try sekali lagi ahahahahaa...

      Delete
  9. untung pandai masak..alah,bole try lagi sis.saya tgk mcm sedap je.hoho~
    kalau kita buat entah apa dah jdi.rasa kemana bentuk pun kemana.hahaXD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi Misaki memang tak pandai masak TT^TT
      insyaAllah, I'll try again and again :D

      jadi insyaAllah sebab most yang memang pandai masak cakap yg ni paling senang :) hehehe..

      Delete