My 9th Liebster Award

Misaki PureBlood | Saturday, November 01, 2014 | |

Liebster Award Rule:

  • Mention the person who nominated you with a link to their blog
  • Answer the 11 questions asked
  • Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential (Again, Erm.. I'm not gonna tag anyone this time) Ahahaha..
  • Create 11 of your own questions for them to answer (since I didn't nominate anyone, so no question provided) XDD
  • Notify your nominate (Don't have anyone to notify, ahahaha)


Arigato gozaimasu tag this award (ignore Haruhi irritated face mwahahaha)


My precious Liebster Award:


First of all, sorry lambat jawab Liebster ni yoa XD Haritu, lepas guruh yang sabung menyabung and kilat yang pancar memancar, wifi modem jadi rosak TT^TT Lepas tu, ada saudara bagi modem yang dia dah tak guna. Sayangnya, laptop sendiri tak dapat nak detect wifi. Tak tau le problem apa, tengok adik-adik dengan ibu abah online o.k je..:3 Hurmmmm

1. Nickname zaman sekolah apa?



Waktu sekolah rendah sampailah sekolah menengah (tingkatan 3) semua orang panggil Misaki as Yong.

Bila tingkatan 4 and 5, masuk sekolah baru. Orang panggil Shud sound macam Shoot lah mwahahaha XDD

Dah masuk U, orang panggil Syu, Syuhada, Nur and ada sorang kawan ni panggil Yuki chan (sempena nama FB, even though Misaki bukan kulit putih macam Yuki) ahahahha XD

Oopsss.. termasuk sekali time U, mwahahaha (kira sekalilah kot? sebab U pun sekolah juga kan? :3

2. Tolong tanya Rapunzel kejap brapa panjang rambut dia?



Rapunzel cakap -himitsu- Dia suruh pergi tengok dekat wikia.. Mwahahaha.. Rapunzel cuma kirimkan gambar ni sebagai bukti rambut dia yang teramat panjang XD

3. Kalau korang dapat superpower, korang nak superpower yang mana? Apa yang korang buat dengan superpower tu?



Misaki nak haoshoku haki a.k.a conqueror haki macam Luffy kun ada :3 Sekali pandang je, orang tu boleh tumbang.. Ahahahaha XDD

4. Ada seketul bom dok betul-2 depan mata korang. Apa yang korang nak buat?


Apa lagi, campak bom tu dekat atas setinggi-tinggi yang mampu dan cabut lari sembunyi dekat tempat selamat. Mwahahahahaha.

Kalau ada tong sampah dekat tepi tu, ambil bom tu masukkan dekat tong sampah tu dan lari. XD

Kalau dekat dengan empangan, tunggu lagi, buang dalam empangan lah.. Ahahaha XDD

Semua dekat atas tuh, idea kalau bom tu masa tinggal1-5 minit je. Takdak pakar bom nak tolong matikan bom maaa XDD

5. Tinggi brapa?


Tinggi awok? Tengok chart ketinggian Kuroko No Basuke dekat atas. Agak-agak tinggi awok ni tahap mana gamaknya? 

Dah tentu-tentulah pendek TT^TT 156cm (sama macam coach Aida Riko) Hehehe XDD

6. Kalau anda ditakdirkan duduk dalam bas sempit yang penuh dengan orang yang ketiaknya yang "harum semerbak kasturi", apa yang korang buat?


Dah semestinyalah buka tingkap bas. Itupun kalau tingkap bas boleh dibuka. Kalau tak boleh, mestilah bawak keluar rolled on perfume and hidu secara senyap-senyap. Mana tahu, nanti ada orang perasan.. Ahahahahaha.. XD

7. Korang ada nampak orang kena electric shock. Nak tolong orang tu ke tak?


Ikut keadaan jugaklah... Orang cuma tahu bab ni sikit je. Itupun still tak berani nak tolong sendiri orang yang kena shock. So, I'll call someone else. TT^TT

8. Bangun dari tempat yang korang duduk, pusing tiga kali, belok kanan tiga langkah, empat langkah ke belakang, enam langkah ke depan, lima langkah ke kiri. Ambik benda yang ada kat depan mata lepas tu. Apa yang korang ambil?


Disebabkan main laptop dalam bilik tidur yang sememangnya kecil, masa jalan 6 langkah ke depan tu, Misaki jalan lah dekat dinding TT^TT 

last dapat juga something.. MY HARD DISK XDD ahahahaha XD Precious Item woaaa XD

9. Ada phobia tertentu? Kalau ada phobia apa?


Tak ada fobia apa pun sebenarnya cuma tak suka dengar bunyi guruh dengan tengok cahaya kilat. As long ada someone dekat sebelah time ni, tak takut apa pun :3 Mwahahahaha (kalau time tidur tetiba bunyi guruh kuat, terus lari pergi cari adik dekat bilik satu lagi) ahahaha XD

10. Suatu hari anda bangun sebagai seorang zombi. Apa korang buat lepas tu?


No, yada! :'( Tak nak imagine diri jadi zombie :'( S.E.R.A.M XDD

11. Benda yang paling gila pernah korang buat?


Tak study langsung sebelum exam TT^TT (and result? teruklahhh... Ahahahahahaha) & last benda yang paling gila pernah buat "cheating" dalam exam TT^TT (o.k tahu.. dah tak buat lama dah) Mwahahaha... Seram, bila dengar cikgu cakap "Sapa yang meniru time exam, cikgu takkan berkat kamu" owhhh serammm... Ahahahahaha...


Pst:/ Balas dendam noh, sebab tag Liebster ahahahahaha XD Anyway.. sorry gila lambat balas Liebster.. inipun pakai laptop adik TT^TT ahahaha..


2 comments: