Cute Bedroom Ideas

Misaki PureBlood | Wednesday, November 26, 2014 | | |

Yeah, I wish I had cute bedroom like this TT^TT 

Important thing in my room (In My Future) :
1. Wooden Bed
2. Wooden Floor
3. Computer (Gaming)
4. Bookshelves (at least 3-big) for manga, magazine, DVD & CD, education, religion and motivation book
5. Fluffy Carpet
6. Desk and Chair
7. Bench Window Seat - so  can relax myself there while listening to mp3 or read some book
8. Wall paint with blue sky
9. All furniture in my room must be white/wooden/blue sky/soft green
10. Flower & Plant (lavender or tulip or bluebell or peppermint or cactus or daisy, cherry tomato, anything as long as my favourite flower)



Or if its simple room but nice and traditional, I prefer my bedroom with simple wooden wardrobe and sleep with futon :3 Its comfortable and warm mwehehehe XDD



I really want this kind of room :) Warm~

Credit image/picture to the owner (picture not mine)

29 comments:

  1. Argghhhhh, comel-comel semua! Stress tengok. Teringin juga nak bilik yang cantik macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha.. tengok ebnda comel pun boleh stress.. XDD

      Samalah TT^TT nak gak bilik cemni.. TT^TT

      Delete
  2. cantik sangat2 bilik nih Misaki.. serius, saya skroll banyak kali atas bawah, konon hendak pilih mana satu yg berkenan dihati, tapi semua I nak .. hahahaha xD . semua kiut , bersih, ceria dan kemas.. arghhh tamaknya fina ;p ... serius suka sangat :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan :D suka semua bilik :)
      beli Fina :D ada jual banyak perabot cam kat atas hehe XD

      Delete
  3. wahhhh.. berkenan sangat dengann semua yang berwarna biruuuu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikr.. yg mostly biru.. eprgh.. sangatlah cantik... terliur tengok.. mwahahaha.. :3

      Delete
  4. Astaghfirullah hal azim kalau conpare dengan bilik Nad wuaaaa sedih aa nak bilik camni gak please hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha.. macammana rupa bilik Nad tu? :D
      bilik Misaki errmmm tatau nak cakap macammana..

      dah tak rupa perempuan ahahaha XD

      Misaki pun nak gak bilik cemni Nad.. :D tak mampu nak tunai wish Nad.. kekekeke XDD

      Delete
  5. waahhh datang sini je terus dapat cuci mata. sape tak nak bilik macam ni sehhh. Deco kan satu boleh tak Misaki-chan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha.. tengok benda comel nih memang satu kewajipan.. XDD

      kan kan kan.. sape yg taknak.. perghhh XDD Misaki tak terror bab interior design maupun exterior design le.. ahahaha..

      Delete
  6. Suka bilik yang kaler hijau tu(Gambar no 14).Nampak kemas dan selesa mata memandang,damai je rasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ada bench window tu ke? :D
      yg tuh cantik kan..

      Misaki tengok semua nampak selesa ja.. ahahahha...

      Delete
  7. woooaah yang ade gambar animu nya laa shi suka sgt X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikr!! yang tuh pun favourite jugak XDD

      cuma purple not my thing.. sesuai dgn my bro lagi.. dia suka warna ungu.. hehehe..

      Shi, decor your room like that :)

      Delete
  8. best nye sume bilik2 tuh..dah berangan-rangan dah dapat bilik macam gambo2 tuhh... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha.. habislah, nanti jadi cam Misaki berangan ada duit banyak nak bilik macam tu kekeke XDD

      Delete
  9. Wahhh memang suka bilik bilik macam ni! Teringin nak bilik macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilik yg mana satu tuh? XDD

      semua comel sangat.. ehehehe..

      Delete
  10. Oh my gosh, all those rooms look so cute! I'm actually jealous now. D:

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know right... my first thought.. it such cute room XDD

      same here.. to whoever had this kind of room.. so lucky and I feel jealous indeed.. ahahaha..

      Delete
  11. Keren semua seleranya Hikari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan bagus kan Arief :D rekaannya tu cute, beautiful XDD

      Delete
  12. Ommo! semuanye best2 belaka..hahaXD
    kalau kite lebih suka yg simple tapi unik.style jepun pun suka jugak.hehe^^ wajib ada warna biru sbb kite suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesh.. same as me.. semua pada pandangan mata nampak lawa comel je.. XDD

      samalah XDD style Jepun even simple, Msiaki memang suka XDD so true biru penting :D

      next time, ada rumah sendiri design cemni kat bilik tidur... ahaha..

      Delete
  13. omg comel2 decoration bilik tu! jelesnya sbb tak mampu nk hias bilik jadi cmni :( tpi yg last sekali tu pun ok jugak, lapang je. saya lebih suka bilik yg mcm japanese sbb ada tatami. boleh guling2 :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh lah feeling yang Misaki rasa sekarang ni.. TT^TT
      takde duit nak buat bilik comel macam tu :D

      sama-sama.. teringin nak bilik macam tuh jugak tapi orang cakap tatami lagilah mahal... ahahaha XDD
      tapi mesti selesa and best kalau rumah gaya traditional Japan XD hehehe

      Delete
    2. tidur atas tatami... awwwww.. feeling dia lain sikit dari tidur atas toto kowt noh? :D

      Delete
  14. kalau dari segi ruang, zizie suka yang kaler hijau pucuk pisang tu.. tapi kaler bilik nak kaler biru.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.. Misaki nih ada masalah sikit nak kenal pasti kaler hijau pucuk pisang.. dari dulu pening.. :3

      dia kaler bilik yg ada warna orange sekali tu ke? ke yg ada whiteboard tulis EVER? :D

      mesti nampak tenang ja especially kalau biru langit :D

      Delete